Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bogdan Lobonţ, prezentat oficial la România U20: „Să fac o reconstrucţie? Nu sunt constructor, nu sunt zidar. Am emoţii”

Bogdan Lobonţ, prezentat oficial la România U20: „Să fac o reconstrucţie? Nu sunt constructor, nu sunt zidar. Am emoţii”

Echipa națională

Comentarii

Bogdan Lobonţ (43 de ani) a fost prezentat ca selecţioner al naţionalei U20 în cadrul unei conferinţe de presă.

Fostul mare portar a vorbit despre noua aventură şi a mărturisit că are emoţii. 

„Pot să vă spun că sunt emoţionat, bucuros pentru alegerea făcută. Este ca în prima zi la şcoală, sunt nerăbdător să cunosc fondul de jucători pe care U20 îl are la dispoziţie. Sunt convins că o să obţinem maximum din potenţialul fiecăruia.

Prima acţiune o să înceapă pe 29 august, primul meci, contra Portugaliei, pe 2 septembrie, şi apoi contra Angliei pe 6 septembrie, în deplasare. Practic, se dă o continuitate jucătorilor de U19. Datoria noastră este să dezvoltăm calităţile pe care le prezintă aceşti jucători, obiectivul nostru este să dăm cât mai mulţi jucători pentru naţionala U21 şi pentru naţionala mare.

„Pot să afirm că este un fond de 40-50 jucători pe care îi avem în vedere.  Abia aştept să-i cunosc pe băieţi, i-am urmărit doar video”

Emoţii sunt. Cred că, cu toţii am avut aceeaşi experienţă din punct de vedere al emoţiilor. Abia aştept să-i cunosc pe băieţi, i-am urmărit doar video. Deocamdată, live nu am avut posibilitatea.

Ceea ce am făcut în anul precedent, 2020-2021, mi-a dat posibilitatea să urmăresc şi cu mai mare atenţie fondul de jucători tineri, eligibili pentr U21, U20, U19. Pot să afirm că este un fond de 40-50 jucători pe care îi avem în vedere”, a spus Lobonţ, la conferinţa de presă.

Întrebat dacă va avea ca obiectiv o reconstrucţie la nivel de echipă naţională, Lobonţ a răspuns: ”Eu, să fac o recunostucţie? Nu sunt constructor, nu sunt zidar. Obiectivul nostru este să dăm continuitate jucătorilor ce termină cu U19 şi trebuie să facă pasul spre U21.

Naţionala U20 este o fereastră importantă în îndeplinirea acestui obiectiv. Ţinând cont că o parte dintre jucători activează şi în Liga 2, chiar şi în Liga 3, le dă posibilitatea tuturor echipelor care fac parte din eşalonul secund să promoveze şi mai mulţi jucători.

„Negocierile au durat foarte puţin, ţinând cont şi de background-ul pe care l-am avut ca şi jucător pentru echipa naţională”

Sincer să fiu, nu m-a surprins alegerea Federaţiei pentru acest rol. Sunt convins că sunt persoana potrivită la locul potrivit. Negocierile au durat foarte puţin, ţinând cont şi de background-ul pe care l-am avut ca şi jucător pentru echipa naţională. A fost foarte uşor de negociat. Sunt convins că au fost şi alte nume pe listă”.

  • 85 de prezenţe are Lobonţ în tricoul echipei naţionale

S-a retras din fotbal chiar la echipa naţională, în iunie 2018, într-un meci de pregătire cu Finlanda, la Ploieşti.

Programul la România U20:

Recent înfiinţata echipă naţională sub 20 de ani a României va participa, începând din toamna lui 2021, într-o competiţie amicală alături de selecţionate puternice ale Europei.

Turneul care reuneşte 8 selecţionate U20 de pe continent a debutat în sezonul 2017-2018. Prin această competiţie se oferă o experienţă internaţională jucătorilor care fac tranziţia de la nivel U19 spre naţionala de tineret.

Mai jos este programul tricolorilor U20 în această toamnă, care poate suferi însă modificări în contextul evoluţiei pandemiei.

2 septembrie: România U20 – Portugalia U20

6 septembrie: Anglia U20 – România U20

7 octombrie: România U20 – Cehia U20

11 octombrie: Germania U20 – România U20

11 noiembrie: România U20 – Polonia U20

15 noiembrie: Italia U20 – România U20

Naţionala U20 a României a fost înfiinţată în urma deciziei Comitetului Executiv din noiembrie 2020, din dorinţa de a oferi continuitate tinerelor generaţii. România este singura ţară din Europa de Est cu o selecţionată la acest nivel de vârstă.

Bogdan Lobonţ este primul selecţioner din istoria naţionalei României U20. Meciuri de top în toamna acestui an pentru noua reprezentativă

Afla mai multe despre: romania u20bogdan lobontnationala romanieimihai stoichita 

viewscnt
Articole similare