Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bogdan Marişca începe asaltul final pentru titlul de campionatul de asfalt

Bogdan Marişca începe asaltul final pentru titlul de campionatul de asfaltgalerie foto

Sporturi cu motor

Comentarii

Dublul campion naţional absolut de raliuri, Bogdan Marişca, dă duelul decisiv pentru titlu de campion pe asfalt la raliuri chiar acasă la Cluj Napoca, în penultima etapă a sezonului.

Pe locul 1 în acest moment, chiar dacă a absentat în Argeş, Marişca are nevoie de victorie în Raliul Clujului pentru a-şi consolida pe prima poziţie în clasamentul dedicat etapelor de asfalt. La general, colegul lui Marişca de la Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, are deja asigurat al şaselea titlu din carieră chiar dacă nu va participa la ultimele două runde din 2022.

Marişca are deja victorii pe asfalt în Harghita şi Maramureş, în timp ce prima i-a revenit lui Tempestini, iar Sebastian Barbu a luat punctele destinate câştigătorului în Argeş. Competiţia dedicată asfaltului are 6 etape, fiind simultană cu cea generală, însă punctează separat.

Marişca e pe locul 1, cu 132,8 puncte, Sebastian Barbu are 129,2 puncte, Bogdan Cuzma a strâns 126, iar Adrian Teslovan are 117,8 puncte. Toţi cei 4 vor lua startul mâine dimineaţă în Raliul Clujului, desfăşurat exclusiv pe asfalt pe o lungime de 107 kilometri. Un total de 65 de echipaje vor concura în acest weekend la etapa din Campionatul Naţional de Raliuri Betano.

Marişca are deja 4 victorii la general în etapa de casă, singurul care l-a depăşit fiind Titi Aur, cu 8 succese. Cu 28 de ani de carieră, acesta deţine însă recordul de podiumuri, cu 13 clasări pe podium din 21 de participări la Cluj Napoca.

Afla mai multe despre: bogdan mariscaraliuri 

viewscnt
Articole similare