Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Boloni, atac fără menajamente la adresa ultraşilor: ”E o dobitocie atât de mare!”

Boloni, atac fără menajamente la adresa ultraşilor: ”E o dobitocie atât de mare!”

Fotbal

Comentarii

România riscă o penalizare drastică din partea UEFA după ce la partidele cu Spania şi Malta, de pe teren propriu, ulraşii prezenţi în tribună au scandat lozinci xenofobe.

Ladislau Boloni, fost selecţioner, consideră este vorba despre lipsă de educaţie. 

"Eu sunt ungur. Vă întreb: şi care e vina noastră?...E o lipsă de educaţie totală. Una deosebit de dureroasă. Prietenul meu cel mai bun e un român pe care nu concep să nu-l vizitez, atunci când mă duc acasă, la Târgu Mureş. Şi cum ar fi ca la un meci, el să sară şi să scandeze 'Afară, afară, cu ungurii din ţară?'. E o dobitocie atât de mare! Pur şi simplu, aşa ceva e peste puterea mea de înţelegere! Nu vreau să accept că nivelul cultural din România a ajuns atât de jos. Şi, credeţi-mă, aş spune la fel, dacă ar exista scandări similare împotriva românilor în Bulgaria sau în Ungaria! Şi e groaznic că au fost astfel de scandări murdare în meciuri cu Spania şi cu Malta, fără nicio legătură cu Ungaria! Dar ca să înţelegeţi mai bine ce vă spun, o să vă povestesc un episod la care am fost martor într-un avion în Belgia", a spus Boloni într-un interviu pentru Adevărul.

"La un moment dat, la două scaune în faţa mea, era un român care se certa la telefon cu prietena lui. Nişte înjurături atât de murdare! Hai să ne înţelegem: înjurăm cu toţii, dar ştim unde e limita! În fine, acest om a înjurat atât de urât într-o conversaţie atât de lungă, încât un alt român, care făcuse o poză cu mine, s-a ridicat de pe scaun, s-a dus la acest om şi a ţipat la el: 'Nu suntem obligaţi să-ţi aflăm cu toţii problemele personale şi să-ţi ascultăm înjurăturile'. Ei bine, când văd asemenea episoade şi când aud că se scandează împotriva ungurilor în meciuri cu Spania şi cu Malta, atunci îmi dau seama de ce suntem consideraţi ţiganii Europei! Şi, atenţie, n-am nimic cu ţiganii, dar ştiţi ce vreau să spun", a povestit antrenorul lui Antwerp.

Echipa României ocupă, în acest moment, locul 3 în clasamentul grupei F, cu 10 puncte. Topul este condus de Spania cu 18 puncte, iar pe 2 se afla Suedia cu 11 puncte. Cu cele 3 puncte obţinute duminică cu Malta, România speră la calificare.

Afla mai multe despre: fottbalnationala româniei,  

viewscnt
Articole similare