Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BOMBĂ de ultimă oră! Ianis Hagi, ce transfer! Un club mare din La Liga pune banii pe masă pentru el

BOMBĂ de ultimă oră! Ianis Hagi, ce transfer! Un club mare din La Liga pune banii pe masă pentru el

Stranieri

Comentarii

Curtat de mai multe echipe puternice din Europa, Ianis Hagi ar putea ajunge la Sevilla, scrie presa spaniolă.

Mijlocaşul român în vârstă de 21 de ani ar fi aproape de un transfer la FC Sevilla, scrie La Razon, care dă detalii de ultimă oră despre interesul formaţiei antrenate de Julen Lopetegui.

Actualmente la Rangers FC în Scoţia, Ianis Hagi aparţine de belgienii de la Genk, care l-ar putea vinde în vară. Genk şi Rangers s-au înţeles deja pentru o opţiune de achiziţionare definitivă a lui Ianis, opţiune prin care scoţienii ar urma să plătească 5 milioane de euro pentru internaţionalul român.

În condiţiile în care suma s-ar putea demonstra mare pentru Rangers în acest moment, din cauza problemelor cauzate de pandemia de coronavirus, românul ar urma să se transfere la o altă echipă, mai ales că belgienii sunt convinşi că pot obţine mai mult de 5 milioane de euro pentru Ianis.

"Hagi este decis să rămână pe Ibrox, iar antrenorul Steven Gerrard speră la rândul său să ajungă la un transfer definitiv. Însă directorul de fotbal al lui Rangers, Ross Wilson, recunoaşte că actuala criză a coronavirusului a dus la o anumită incertitudine pe piaţa transferurilor în această vară. Iar asta ar putea avea un impact în privinţa deciziei de a-l transfera definitiv pe Hagi” scrie The Scottish Sun.

La Razon scrie că Sevilla vrea să profite de această situaţie şi ar fi intrat pe pista Ianis Hagi. Recent, într-un interviu acordat cotidianului MARCA, Ianis mărturisea: ”Mă simt puţin spaniol pentru că timp de 15 ani am tot mers în vacanţe în Spania, acolo unde tatăl meu a cumpărat o casă. Îmi place stilul de joc din Spania şi mă văd jucând într-o zi aici”.

Sursa citată scrie că selecţionerul Cosmin Contra l-a recomandat pe Ianis Hagi, Sevillei: ”Eu i-am zis să aleagă Sevilla pentru că îi va merge bine. Fotbalul spaniol este ideal pentru un fotbalist român. Vom vedea dacă îmi va asculta sfatul” mărturisea Contra.

Sorin Cârţu şi Victor Piţurcă despre Ianis Hagi

În exclusivitate pentru Telekom Sport, Victor Piţurcă şi Sorin Cârţu s-au pronunţat cu privire la situaţia şi viitorul lui Ianis Hagi, în cadrul emisiunii Sport Report.

Sorin Cârţu crede că Ianis Hagi are nevoie de mai multă forţă şi de mai multă viteză de reacţie: "Ianis are calitate, este un fotbalist cu calitate tehnică foarte bună. Cu amândouă picioarele... Rar vezi la un jucător să aibă atâta calitate, să nu găseşti diferenţă între cele două picioare. El unde pierde... Problema forţei fizice. Şi nu are viteza care se cere în fotbalul profesionist în care el a încercat să activeze. În Belgia se joacă foarte mult în viteză. Din punctul ăsta de vedere, el are nişte probleme la viteză. Viteza de reacţie iar nu este în parametri foarte mari, dar el şi-o poate susţine, sau completa, cu viteza de execuţie", a declarat preşedintele lui U Craiova pentru Telekom Sport. 

Pe de altă parte, Victor Piţurcă, fostul selecţioner al României, a comentat şi el situaţia prin care trece Ianis Hagi. Fostul antrenor de la U Craiova ştie ce trebuie să facă actualul jucător de la Rangers FC pentru a scăpa de această problemă a lipsei de forţă: "El ca să depăsească deficitul de forţă ar trebui să joace dintr-o singură atingere, extrem, extrem de simplu. O singură atingere, nu din două, o singură atingere. Pentru că el când primeşte mingea la mijlocul trenului, iar apărătorul este în spatele lui şi încearcă să se ia la luptă cu el, pierde şi cade. Aţi văzut că tot timpul cade şi puţin teatral câteodată şi asta îl duce mult înapoi. 

  • - trei goluri şi două pase decisive a strâns Ianis Hagi în tricoul lui Rangers, în 12 apariţii în toate competiţiile.
  • 4,5 milioane de euro este cota românului, conform Transfermarkt.de
  • 10 - zece selecţii are Ianis Hagi la prima reprezentativă a României

Afla mai multe despre: ianis hagisevilla 

viewscnt
Articole similare