Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BOMBĂ! Devis Mangia, selecţioner! Au început negocierile cu fostul antrenor al U Craiova: "E primul pe listă"

BOMBĂ! Devis Mangia, selecţioner! Au început negocierile cu fostul antrenor al U Craiova: "E primul pe listă"
Comentarii

Devis Mangia (45 de ani), fostul antrenor al Universităţii Craiova, are şanse mari să devină selecţioner, anunţă italienii.

Conform site-ului de Calcio Mercato, tehnicianul italian se află în pole-position pentru a deveni selecţionerul echipei naţionale din Malta, reprezentativă care a făcut parte din aceeaşi grupă cu România în preliminariile pentru Campionatul European din 2020.

Învinsă acasă de Norvegia în ultimul meci din preliminarii, scor 2-1, Malta a încheiat Grupa F pe ultimul loc, cu un singur succes, obţinut chiar în prima rundă, contra Insulelor Feroe, şi nouă înfrângeri. Dintre acestea, două au venit împotriva României: 0-4 acasă şi 0-1 pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti.

Prin urmare, oficialii Federaţiei Malteze vor să îl demită pe actualul selecţioner şi au demarat deja discuţiile cu fostul antrenor al Universităţii Craiova.

"După experienţa avută în România, la Craiova, Devis Mangia îşi poate da restart carierei în Malta. Echipa naţională a Maltei ia în calcul să îl schimbe pe selecţionerul Ray Farrugia, după eşecul suferit acasă în faţa Norvegiei şi încheierea cu nouă înfrângeri din zece meciuri în Grupa F a preliminariilor Campionatului European. Federaţia îşi doreşte un selecţioner din Elveţia sau Italia, iar primul pe listă este fostul antrenor al lui Palermo, Devis Mangia, cu care au intrat deja în contact", scriu italienii.

Devis Mangia, la a doua experienţă ca selecţioner

Dacă va merge în Malta, Devis Mangia va bifa a doua experienţă ca selecţioner, după ce, între 2012 şi 2013, s-a aflat pe banca echipei naţionale de tineret a Italiei, pe care a dus-o până în finala Europeanului din 2013.

Ajuns la 45 de ani, Devis Mangia nu a mai antrenat din primăvara acestui an, atunci când s-a despărţit de Universitatea Craiova, după aproape doi ani în care i-a pregătit pe olteni. Italianul a reuşit să claseze echipa pe podium după 23 de ani de aşteptare şi să obţină Cupa României după 25 de ani.

Mangia a mai antrenat, de-a lungul carierei sale, echipele Varese, Tritium, Ivrea, Valenzana, Palermo, Italia U21, Spezia, Bari şi Ascoli.

Gigi Becali l-a dorit la FCSB

Devis Mangia a fost cât pe ce să revină în România, în vară. După plecarea lui Bogdan Andone de la FCSB, tehnicianul italian a ajuns la un acord cu finanţatorul roş-albaştrilor, Gigi Becali, pentru preluarea vicecampioanei en titre a Ligii 1. Mutarea a căzut, însă, brusc, deşi ambele părţi îşi doreau colaborarea. "l-am dorit pe Mangia, dar a picat totul. Nu vă spun de ce a picat", a spus Gigi Becali, la vremea respectivă.

Italianul ar fi pus atunci o condiţie clară pentru a accepta postul de antrenor al FCSB-ului: să fie însoţit de staff-ul său, format din şase oameni. Nu doar numărul acestora a fost indicat de Mangia, care a cerut salarii între 4.000 şi 10.000 de euro pentru aceştia. Cu totul, doar ajutoarele sale urmau să câştige în jur de 35.000 de euro pe lună.

Mangia a solicitat şi pentru el 15.000 de euro lunar, astfel că tot staff-ul l-ar fi costat pe Gigi Becali un efort financiar de 600.000 de euro pe an. De aproape patru ori mai mult decât câştiga „administraţia” Bogdan Andone. Becali a oprit imediat orice continuare a negocierilor şi a şi ieşit public pentru a anunţa că nu mai există varianta Mangia pentru FCSB.

Afla mai multe despre: mangia 

viewscnt
Articole similare