Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Italienii susţin că CFR Cluj negociază cu antrenorul care le-a bătut pe Juve şi Atalanta

Italienii susţin că CFR Cluj negociază cu antrenorul care le-a bătut pe Juve şi Atalantagalerie foto

CFR Cluj

Comentarii

Presa din Italia insistă asupra interesului manifestat de CFR Cluj pentru a-l aduce în Gruia pe Leonardo Semplici.

Dan Petrescu este omul care a făcut-o pe CFR Cluj campioană de trei ori. Doar că posibilitatea ca tehnicianul de 52 de ani să plece din Gruia pare tot mai reală. Dorit cu insistenţă de Al Nassr printre altele, Petrescu este tentat de o nouă aventură în zona Golfului, mai ales că ar putea ajunge pe banca unei echipe titrate, foarte puternică din punct de vedere financiar, cu un proiect serios în faţă.

De patru ori a fost Dan Petrescu campion în România: în 2008-2009 cu Unirea Urziceni şi în sezoanele 2017-2018, 2018-2019, respectiv 2019-2020 cu CFR Cluj. În total, pe banca CFR-ului, Petrescu are 115 partide, dintre care a pierdut doar 19, procentajul său de victorii fiind unul impresionant. Cu toate acestea, tehnicianul s-a declarat dispus să plece, iar presa din Arabia Saudită notează interesul clar al formaţiei Al Nassr pentru serviciile sale.

După victoria obţinută în faţa formaţiei FC Argeş, Petrescu a confirmat încă o dată, că vrea să plece din Gruia: ”Urmează o pauză de patru, cinci zile, mă gândesc la ce e bine pentru CFR şi pentru mine. La un moment dat ceva s-a întâmplat. Urmează o pauză patru zile şi trebuie să iau o decizie bună şi pentru mine, şi pentru club. Ofertele sunt mult. Nu contează de unde sunt. Nu aş vrea să plec de la CFR Cluj cu scandal sau cu ceartă, ci ca ultima oară, ca amici. Că nu poţi pleca aşa după trei campionate luate şi cu prezenţele în Europa League. Chiar am nevoie de o pauză să mă relaxez şi să mă gândesc la ce e bine pentru mine. Cu conducerea nu a fost niciodată o problemă. Am pierdut mulţi jucători bnuni, pe Boli, iar în acea zonă nu am luat. E grav, e cel mai grav” a mărturisit Petrescu, după partida de la Piteşti.

Italienii insistă: CFR Cluj îl vrea pe Leonardo Semplici, fostul tehnician de la SPAL

Posibila plecare a lui Dan Petrescu nu lasă conducerea CFR-ului fără soluţii. Deja s-au vehiculat mai multe nume de antrenori care ar putea prelua formaţia din Gruia, inclusiv o posibilă revenire a lui Edward Iordănescu, tehnician dorit şi de Astra Giurgiu.

În urmă cu câteva zile, telekomsport.ro, citând presa din Italia, a anunţat interesul campioanei României pentru tehnicianul italian, Leonardo Semplici. Tuttomercatoweb a actualizat astăzi informaţiile şi anunţă negocieri între conducerea CFR-ului şi tehnicianul care a promovat-o pe SPAL din Serie C, până în Serie A: ”Antrenorul florentin a primit o ofertă sugestivă din România, de la Cluj, pe care o analizează încă. El mai este dorit şi la Torino, acolo unde Marco Giampaolo nu se ştie cât mai va continua. Semplici ar prefera să rămână în Italia” anunţă versiunea italiană a celor de la Yahoo, citând Tuttomercatoweb.

Italienii pun despărţirea dintre CFR şi Dan Petrescu pe seama rezultatului din partida de Europa League, când campioana a pierdut clar la Roma, 0-5. Jurnalistul Davide Sottin de la Estense confirmă şi el interesul CFR-ului pentru fostul antrenor de la SPAL: ”Semplici a fost identificat de românii de la CFR drept candidatul ideal pentru a-l înlocui pe Dan Petrescu”

Cine este Leonardo Semplici

În vârstă de 53 de ani, Semplici a fost jucător la echipe precum Lucchese, Sorso, Cecina, Sangimignano, Poggibonsi sau Grosseto. Cariera de antrenor şi-a început-o în 2004, atunci când a preluat formaţia Sangimignano. Timp de patru ani, Semplici a pregătit gruparea Figline, iar în 2009 şi 2010 s-a aflat pe banca formaţiei Arezzo. Sezonul 2010-2011 îl găseşte la Pisa, iar în următorii şase ani a fost antrenorul echipei SPAL.

219 meciuri a antrenat Semplici la SPAL, formaţie cu care a reuşit să promoveze din Serie C, până în Serie A. A obţinut 91 de victorii, 53 de remize şi a pierdut 75 de meciuri între decembrie 2014 şi februarie 2020.

În Serie A, Leonardo Semplici a prins 99 de meciuri, iar în Serie B are alte 42 de partide. Pe parcursul celor trei sezoane ca antrenor în prima ligă italiană, Semplici a obţinut victorii importante. În aprilie, anul trecut, SPAL a învins campioana Italiei, Juventus Torino, scor 2-1. La unul dintre ultimele sale meciuri pe banca lui SPAL, Semplici l-a învins pe Gasperini, antrenorul Atalantei, şi unui dintre tehnicienii la mare modă în fotbalul mare. Alte victorii importante bifate în ultimii ani sunt contra lui Lazio (2-1) şi AS Roma (2-1). Semplici a câştigat dueluri directe cu antrenori foarte cunoscuţi la această oră în Italia: Simone Inzaghi, Roberto de Zerbi, Massimiliano Allegri, Walter Mazzari sau Marco Giampaolo.

Semplici este un tehnician defensiv, adeptul unui sistem 3-5-2. În cele 219 meciuri în care a antrenat-o pe SPAL, Leonardo şi echipa sa au primit 259 de goluri, dar au marcat de 294 de ori.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: leonardo semplicicfr clujdan petrescu 

viewscnt
Articole similare