Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BOMBĂ în Liga I. Primul transfer uriaş pentru U Craiova, după ratarea titlului. Fotbalistul de 3,6 milioane de euro chemat de urgenţă pentru Europa

BOMBĂ în Liga I. Primul transfer uriaş pentru U Craiova, după ratarea titlului. Fotbalistul de 3,6 milioane de euro chemat de urgenţă pentru Europa
Comentarii

Universitatea Craiova a ratat din nou titlul în Liga I, după ce a pierdut finala campionatului cu CFR Cluj, scor 1-3.

29 de ani au trecut de la ultimul titlu cucerit de Universitatea Craiova în Liga I. Se întâmpla în 1991, când antrenorul echipei era Sorin Cârţu. Acum, fostul atacant face parte din conducerea clubului finanţat de Mihai Rotaru, iar speranţele oltenilor erau uriaşe înainte meciului decisiv, de pe propriul teren, cu CFR Cluj.

Deşi a început foarte bine partida, graţie unei execuţii perfecte a lui Dan Nistor, Universitatea Craiova n-a făcut faţă presiunii puse de echipa pregătită de Dan Petrescu, iar CFR Cluj s-a impus cu 3-1 în Bănie. Astfel, ardelenii şi-au adjudecat al treilea titlu consecutiv în Liga I şi încep pregătirile pentru preliminariile Ligii Campionilor.

U Craiova pregăteşte marea lovitură. Tudor Băluţă, aşteptat în Bănie

De partea cealaltă, Universitatea Craiova va intra în primul tur al preliminariilor Europa League, alături de celelalte două reprezentante ale României, FCSB şi FC Botoşani. Cel puţin pe hârtie, oltenii nu vor avea nicio problemă în primul tur, unde sunt capi de serie şi vor întâlni doar echipe modeste din Europa. Lucrurile se vor schimba radical în turul secund din Europa League. Din cauza coeficientului mult prea mic, Universitatea Craiova nu va mai fi cap de serie şi va putea da peste "coloşi" precum Tottenham Hotspur, AC Milan, Wolfsburg, Galatasaray sau Rangers.

Astfel, oficialii oltenilor au demarat deja negocierile pentru transfeurile pe care vor să le facă pentru sezonul următor. Cum despărţirea de unul dintre cei mai buni jucători din actuala stagiune este tot mai aproape, Alexandru Cicâldău fiind dorit insistent de echipe importante din Serie A, Mihai Rotaru vrea să-şi întărească centrul terenului cu un alt mijlocaş de mare perspectivă.

Tudor Băluţă este născut în Craiova, însă a fost lansat în fotbalul mare de Gheorghe Hagi, la FC Viitorul, aşa cum s-a întâmplat şi cu Alexandru Cicâldău. Băluţă nu s-a regăsit după plecarea de la clubul condus de Hagi, iar în sezonul care tocmai s-a încheiat a prins doar 14 meciuri: 9 pentru echipa secundă a lui Brighton şi o singură partidă pentru prima echipă, în Cupa Ligii Angliei. Celelalte patru meciuri au fost bifate la Ado Den Haag, unde a fost împrumutat în a doua parte a sezonului de clubul din Premier League.

Tudor Băluţă mai are contract cu Brighton până în vara lui 2022, iar oficialii clubului englez vor să-l împrumute din nou, astfel că mijlocaşul român ar fi interesat de o eventuală revenire în Liga I. 

  • 3,6 milioane de euro valorează Tudor Băluţă, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com

Mihai Dolinschi

 

 

Afla mai multe despre: universitatea craiovacfr clujliga 

viewscnt
Articole similare