Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BOMBĂ! Messi, forţat să plece de la FC Barcelona! Vestea care a şocat pe toată lumea: clubul nu se aştepta la asta

BOMBĂ! Messi, forţat să plece de la FC Barcelona! Vestea care a şocat pe toată lumea: clubul nu se aştepta la asta

FC Barcelona

Comentarii

Barcelona a primit o lovitură grea în încercarea catalanilor de a-l ţine pe Leo Messi (33 de ani) la echipă pentru încă, cel puţin, un sezon. LaLiga a impus un plafon salarial care afectează planurile Barcelonei în ceea ce priveşte viitorul lui Messi. E greu de crezut că starul argentinian de pe Camp Nou va mai continua în Catalonia dacă va fi nevoit să-şi reducă salariul, având în vedere importanţa sa şi nivelul fotbalistic extraordinar.

BOMBĂ! Messi, forţat să plece de la FC Barcelona! Vestea care a şocat pe toată lumea: clubul nu se aştepta la asta

LaLiga a modificat regulamentul care prevede plafonul salarial al cluburilor, pentru toţi angajaţii, nu doar pentru fotbalişti. Pandemia de COVID-19 a lovit puternic economia, iar fotbalul spaniol a fost foarte afectat de lipsa spectatorilor de pe stadioane. Astfel, LaLiga a decis să impună un plafon salarial. În ceea ce o priveşte, Barcelona trebuie să-şi reducă bugetul de salarii cu 35 de milioane de euro şi să nu depăşească 347 de milioane de euro cheltuieli.

Barcelona şi-a redus oricum bugetul de salarii cu 300 de milioane de euro, după plecările unor jucători precum Luis Suarez, Arturo Vidal sau Ivan Rakitic, fotbalişti care aveau parte de o remuneraţie anuală mare pe Camp Nou. Până la pandemie, Barcelona avea un buget de salarii de 671 de milioane de euro pe an. Decizia LaLiga ar putea fi o piedică în calea rămânerii lui Leo Messi la FC Barcelona. Starul argentinian ar putea fi forţat să plece, având în vedere că, în noile condiţii, şefii de pe Camp Nou nu-i vor putea face o ofertă mulţumitoare.

Leo Messi mai are contract cu FC Barcelona până în vara lui 2021, după ce a semnat ultima înţelegere cu catalanii în 2017.



Având în vedere că e în ultimele luni de contract, Messi a atras interes din partea cluburilor cu potenţă financiară, Manchester City şi PSG, ambele având atuuri în semnarea argentinianului. La City se află Pep Guardiola, antrenor care l-a transformat pe Messi în starul care este astăzi, iar la Paris se află Neymar, unul dintre cei mai buni prieteni din fotbal ai lui Messi, omul cu care a împărţit vestiarul şi pe Camp Nou.

Afla mai multe despre: leo messiplecarebarcelonamessibarcelonacontractplecare 

viewscnt
Articole similare