Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BOMBĂ | Răsturnare de situaţie! Descoperirea anchetatorilor care reaprinde cazul Sala. Jucătorul, mort înainte de prăbuşirea avionului

BOMBĂ | Răsturnare de situaţie! Descoperirea anchetatorilor care reaprinde cazul Sala. Jucătorul, mort înainte de prăbuşirea avionului

Fotbal

Comentarii

Fotbalistul Emiliano Sala a fost „expus probabil la monoxid de carbon” înainte de prăbuşirea avionului, scriu jurnaliştii de la ”Le Monde”. Atacantul formaţiei FC Nantes şi pilotul său s-au prăbuşit la 21 ianuarie în timp ce se îndreptau spre Cardiff, unde tocmai fusese transferat.

Moartea fotbalistului Emiliano Sala s-ar datora otrăvirii cu monoxid de carbon? Atacantul argentinian şi pilotul său, ambii morţi în ianuarie, în accidentul avionului lor, au fost expuşi la niveluri „potenţial mortale” ale acestui gaz, au anunţat miercuri, 14 august, anchetatorii britanici.

”Testele toxicologice au relevat faptul că fotbalistul avea un nivel ridicat de saturaţie de COHb (un produs care combină monoxidul de carbon şi hemoglobina)”, a declarat Direcţia Britanică de Investigare a Accidentelor Aviatice. Conform testelor, acesta a avut un nivel de saturaţie de 58% COHb. 

În general, un nivel de COHb de 50% sau mai mult la un individ sănătos este considerat potenţial fatal.

Etanşare slabă sau scurgeri

Sala şi pilotul său, David Ibbotson, s-au prăbuşit la 21 ianuarie, când atacantul FC Nantes s-a alăturat clubului Cardiff, unde tocmai fusese transferat. Trupul fotbalistului de 28 de ani a fost găsit în corpul aeronavei, la mai bine de două săptămâni de la accident, la 67 de metri adâncime. Corpul pilotului nu a fost găsit.

Potrivit AAIB, intoxicaţiile cu monoxid de carbon prezintă un risc deosebit la tipul de aeronavă în care călăreau cei doi bărbaţi.

"Aeronavele cu motor cu piston produc concentraţii mari de monoxid de carbon care sunt transportate în afara aeronavei prin sistemul de evacuare", au susţinut anchetatorii. "Etanşarea slabă a cabinei sau scurgeri în sistemele de încălzire şi ventilaţie a gazelor de eşapament pot permite monoxidul de carbon să intre în cabină", au mai spus aceştia.

Expunerea la gaz poate afecta creierul şi sistemul nervos. Un nivel al COHb de peste 50% poate cauza inconştienţă sau chiar atacuri de cord. ”Expunerea la monoxid de carbon poate reduce sau inhiba capacitatea unui pilot de a pilota o aeronavă în funcţie de nivelul de expunere”, susţine AAIB.

Familia lui Emiliano Sala "crede că este necesară o examinare tehnică detaliată a aeronavei" şi solicită AAIB să recupereze epava "fără întârziere", a transmis avocatul familiei, Daniel Machover, într-un comunicat. "Familia şi publicul trebuie să ştie cum a ajuns monoxidul de carbon în cabină", ​​a adăugat el.

Clubul Cardiff a declarat că este „preocupat” de raportul AAIB, „care arată încă o dată că avionul folosit pentru Emiliano Sala nu era corect întreţinut”. ”Continuăm să credem că cei care au decis utilizarea acestei aeronave trebuie să fie traşi la răspundere”, a spus purtătorul de cuvânt al clubului.

Afla mai multe despre: salacardiff,  

viewscnt
Articole similare