Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BOMBĂ | Suspendarea meciului PSG - Başakşehir, decisă de unul dintre apropiaţii lui Recep Erdogan. Detalii incredibile din culise

BOMBĂ | Suspendarea meciului PSG - Başakşehir, decisă de unul dintre apropiaţii lui Recep Erdogan. Detalii incredibile din culisegalerie foto
Comentarii

Noi detalii ies la suprafaţă după scandalul în care Sebastian Colţescu este acuzat de rasism. Goksel Gumusdag, preşedintele lui Istanbul Başakşehir şi apropiat al preşedintele Recep Erdogan, lasă de înţeles că el ar fi fost cel care a decis ca echipa să nu mai revină pe teren după ce meciul cu PSG a fost oprit.

Scandalul de la PSG - Istanbul Başakşehir, în urma căruia Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism, scoate la suprafaţă noi detalii. Se pare că meciul nu s-a mai reluat în acea seară după o intervenţie a lui Goksel Gumusdag, preşedinte la Istanbul Başakşehir, care face parte din cercul de apropiaţi ai preşedintelui Recep Erdogan.

Goksel Gumusdag ar fi oprit reluarea meciului PSG - Istanbul Başakşehir: ”Dacă arbitrii vor fi schimbaţi, ne schimbăm şi noi decizia”

În acea seară, pe 8 decembrie, după ce meciul PSG - Istanbul Başakşehir a fost oprit în minutul 14, jucătorii şi antrenorii echipei din Turcia au avut o videoconferinţă cu Goksel Gumusdag. Preşedintele lui Başakşehir i-a asigurat de sprijinul lui, după ce Pierre Webo a fost indicat de Sebastian Colţescu despre ”cel negru de acolo”.

Dar se pare că Gumusdag nu s-a rezumat doar la asta. Într-o declaraţie preluată de Anadolu Agency, preşedintele lui Başakşehir susţine că decisese iniţial ca echipa să revină la Istanbul încă din acea seară, fără ca meciul cu PSG să se mai joace. 

Până la urmă, Gumusdag spune că echipa a decis să joace a doua zi, după ce timp de aproximativ o oră s-au purtati negocieri cu reprezentanţii UEFA. Însă Gumusdag a pus o condiţie: sunt de acord să joace numai dacă toţi cei patru arbitri vor fi schimbaţi.

”După lungi negocieri am decis să ne întoarcem la Istanbul. Cu toate acestea, ca urmare a negocierilor noastre cu oficialii UEFA, am spus: 'Dacă cei patru arbitri vor fi schimbaţi, ne vom schimba şi noi decizia'. Aceşti arbitri trebuie să primească o interdicţie pe viaţă. Aceasta este cererea noastră”, a declarat Goksel Gumusdag, potrivit Anadolu Agency.

Intervenţia lui Goksel Gumusdag este confirmată şi de site-ul sporx.com, care susţine că preşedintele lui Başakşehir i-a transmis lui Webo că echipa nu va reveni pe teren dacă nu sunt schimbaţi toţi cei patru arbitri.

Iniţial, Demba Ba spuse că cel care a decis ca meciul PSG - Istanbul BB să nu se mai joace a fost colegul său, atacantul francez Enzo Crivelli.

Goksel Gumusdag, unul dintre apropiaţii preşedintelui Turciei, Recep Erdogan

Goksel Gumusdag este unul dintre cei care fac parte din cercul de apropiaţi ai preşedintelui Turciei. Goksel Gumusdag este membru al Partidului pentru Justiţie şi Dezvoltarea Turciei, formaţiune politică din care face parte şi Recep Erdogan. 

De altfel, în spatele lui Istanbul Başakşehir se află chiar Recep Erdogan. Clubul este finanţat şi controlat de apropiaţi ai preşedintelui Turciei şi, odată cu implicarea acestora, echipa a început să aibă succes. 

Fostă Istanbul Büyüksehir Belediyesi, echipa a fost înfiinţată în 1990 şi în 2007 a reuşit să promoveze în prima ligă. Dar Istanbul Başakşehir s-a zbătut în mediocritate şi în 2013 a retrogradat. Totuşi, a revenit după doar un an în prima divizie.

Destinul lui Istanbul BB s-a schimbat în 2014, când echipa a fost preluată de apropiaţii lui Recep Erdogan, care aveau legături cu Partidul pentru Justiţie şi Dezvoltare. În 2020, devenită între timp Istanbul Başakşehir, a câştigat primul titlu din istoria sa. Este doar a şase echipă din Turcia care câştigă titlul de campioană. 

Ce mesaj a postat Recep Erdogan imediat după incidentul în care Colţescu a fost acuzat de rasism

Recep Erdogan, unul dintre cei mai controversaţi lideri politici din lume, a avut o reacţie vehementă imediat după ce meciul a fost întrerupt din cauza scandalului de rasism:

”Reprezentanta noastră condamnă cu tărie remarcele rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, unul din membrii staff-ului tehnic al echipei Başakşehir şi cred că UEFA va face demersurile necesare. Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii. Nu, rasismului”, a scris preşedintele turc, pe Twitter.

De altfel, Pierre Webo a declarat într-un interviu pentru Daily Mail că preşedintele Turciei l-a sunat imediat după ce echipele au mers la vestiare. Într-o postare pe reţelele de socializare, Webo a ţinut să-i mulţumească pentru toată susţinerea: ”Îi sunt recunoscător preşedintelui clubului nostru, Goksel Gumusdag, care ne-a sprijinit necontenit, dar şi preşedintelui Turciei, domnul Recep Erdogan, care ne-a făcut să simţim că este alături de noi din primul moment”. 

 

Afla mai multe despre: goksel gumusdag 

viewscnt
Articole similare