Experiențe împreună.
You are here:

BOMBĂ totală în Liga I. Becali dă lovitura şocantă la care nici nu se mai aştepta. Planic, înapoi la FCSB

BOMBĂ totală în Liga I. Becali dă lovitura şocantă la care nici nu se mai aştepta. Planic, înapoi la FCSB

FCSB

Comentarii

FCSB a avut mari probleme în zona defensivă, în sezonul trecut, iar acest lucru s-a văzut şi în rezultatele echipei patronate de Gigi Becali.

FCSB a ratat din nou titlul în Liga I, ultimul fiind câştigat în 2015, când antrenorul echipei era Constantin Gâlcă. Deşi roş-albaştrii au cucerit în sezonul respectiv trei trofee, Gigi Becali n-a fost mulţumit de rezultate şi nu i-a prelungit contractul lui Gâlcă. Au urmat nume importante precum Laurenţiu Reghecampf, Mihai Teja sau Nicolae Dică, însă FCSB n-a mai obţinut niciun titlu de campioană.

Acum, la finalul sezonului recent încheiat, Gigi Becali a mutat pe banca tehnică şi i-a adus pe Toni Petrea şi pe Thomas Neubert în locul lui Bogdan Argeş Vintilă, iar prima performanţă a fost deja bifată. Roş-albaştrii au câştigat Cupa României şi, având în vedere că Petrea şi Neubert au fost întotdeauna colaboratorii lui Reghecampf, tot mai multă lume din fotbalul românesc a început să vorbească despre o eventuală revenire a antrenorului de la Al Wasl pe banca tehnică a celor de la FCSB.

Becali dă lovitura la care nu se aştepta. Planic, înapoi la FCSB

Pe lângă schimbările făcute la nivelul staff-ului tehnic, Gigi Becali s-a pus şi pe transferuri pentru a nu rata un nou titlu în Liga I. Sergiu Buş, Alexandru Buziuc şi Marius Briceag au fost aduşi liberi de contract la FCSB, iar mutările pe piaţa de transferuri vor mai continua la gruparea roş-albastră.

Însă marea lovitură poate fi dată chiar în zona defensivă, unde FCSB a avut nenumărate probleme în sezonul trecut. Văzut drept "stâlpul" apărării, Bogdan Planic s-a certat cu Gigi Becali, după ce latifundiarul din Pipera i-a băgat pe toţi jucătorii în şomaj tehnic, iar în urmă cu patru luni şi-a rupt contractul cu FCSB.

Rămas liber de contract şi dorit insistent de cluburi importante din fotbalul european, fundaşul sârb n-a semnat, momentan, cu nicio altă echipă. Iar totul din cauza lui Gigi Becali. Patronul roş-albaştrilor a ameninţat că echipa care va semna cu Planic va fi chemată în instanţă, iar Becali va cere daune de zece milioane de euro.

Cum poate reveni Planic la FCSB?

Bogdan Planic mai avea contract cu FCSB până în iunie 2021. Nemulţumit de decizia luată de Becali de a-i băga pe fotbalişti în şomaj tehnic, fundaşul sârb a rupt contract cu deţinătoarea Cupei României, considerând că cele două luni de şomaj tehnic au fost, de fapt, luni de muncă neplătite, astfel contractul fiind încălcat de Becali.

Latifundiarul din Pipera a contestat metoda prin care Planic şi-a rupt contractul cu FCSB şi a declarat că nu va renunţa vreodată la această luptă. Astfel, clubul care va semna cu fundaşul sârb se va trezi cu un proces din partea lui Gigi Becali, proces din care patronul roş-albaştrilor speră să obţină daune de zece milioane de euro.

Imediat după ce au studiat cazul dintre Planic şi Becali, cluburi precum AEK Atena sau Maccabi Haifa s-au retras de la negocieri şi au renunţat la fundaşul sârb. În aceste condiţii, singura variantă pentru Planic este o revenire la FCSB, echipă pentru care poate evolua în sezonul care stă să înceapă.

  • 1,6 milioane de euro este cota lui Bogdan Planic pe site-ul de specialitate transfermarkt.com

viewscnt
Articole similare
Prima sportiva cu dizabilitati care a pozat in Playboy: "Asta e fotografia mea preferata"