Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Borislav Mihailov a cedat presiunii. Preşedintele fotbalului bulgar şi-a dat demisia în urma incidentelor de la meciul cu Anglia

Borislav Mihailov a cedat presiunii. Preşedintele fotbalului bulgar şi-a dat demisia în urma incidentelor de la meciul cu Anglia
Comentarii

Deşi iniţial a declarat că nu va demisiona din funcţia de preşedinte, în urma incidentelor apărute la meciul Bulgaria - Anglia, Borislav Mihailov a revenit asupra deciziei şi a decis să părăsească Federaţia Bulgară de Fotbal.

“Astăzi, preşedintele federaţiei bulgare, Borislav Mihailov, şi-a depus demisia, care va fi prezentată vineri membrilor Comitetului Executiv. Decizia sa vine ca urmare a tensiunilor recente. După mulţi ani ca preşedinte şi, având în vedere numeroasele sale contacte la nivel înalt în plan internaţional, domnul Mihailov îşi exprimă disponibilitatea de a continua să ajute dezvoltarea fotbalului bulgar în orice mod posibil”, se arată pe site-ul federaţiei.


ŞTIREA INIŢIALĂ

Preşedintele Federaţiei Bulgare de Fotbal (BFU), Borislav Mihailov, a refuzat să demisioneze de la conducerea forului, după ce premierul Boiko Borissov i-a cerut acest lucru ca urmare a incidentelor rasiste de la meciul Bulgaria-Anglia, scor 0-6, relatează Reuters.

“Evident că nu va demisiona. Statul nu are dreptul să solicite asta şi să se amestece în fotbal. Federaţia nu poate fi considerată responsabilă pentru huliganismul unui grup de oameni" , a declarat Hristo Zaprianov, purtător de cuvânt al federaţiei bulgare.

El a precizat că, vineri, Comitetul Executiv al forului va avea o şedinţă la care Mihailov va face o declaraţie.

După incidentele rasiste de la meciul Bulgaria-Anglia, scor 0-6, premierul Boiko Borissov a cerut demisia preşedintelui federaţiei de fotbal, Borislav Mihailov.

"În urma incidentelor de noaptea trecută, premierul mi-a cerut suspendare oricărei relaţii cu federaţia bulgară, inclusiv pe partea financiară, mergând până la demisia lui Borislav Mihailov", a declarat ministru bulgar al Sporturilor, Krasen Kralev, pentru Reuters.

Meciul Bulgaria - Anglia, disputat luni seară, în preliminariile CE-2020, a fost întrerupt de două ori din cauza insultelor rasiste. Cei vizaţi de insultele rasiste au fost fundaşul Tyrone Mings şi atacanţii Marcus Rashford şi Raheem Sterling. Anglia s-a impus în meciul cu Bulgaria, scor 6-0.

Afla mai multe despre: angliabulgaria 

viewscnt
Articole similare