Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BOX | UPDATE: Robert Jitaru a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene U22 de la Târgu Jiu!

BOX | UPDATE: Robert Jitaru a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene U22 de la Târgu Jiu!

Box

Comentarii

UPDATE 15:57 | Pugilistul Robert Jitaru a câştigat medalia de aur, duminică, la categoria 56 kg, în cadrul Campionatelor Europene de box under 22 de la Târgu Jiu.

 

Sportivul originar din Brăila, dar legitimat la CSA Steaua, s-a impus la puncte în finala disputată cu azerul Tayfur Aliev.

România a mai avut două reprezentante în finalele europene, ambele fete rămânând cu medaliile de argint. La 57 kg, Cristina Cosma (CSA Steaua) a cedat în faţa campioanei mondiale Irma Testa (Italia). La +81 kg, Alina Gabriela Ene (CSM Slatina) a fost învinsă la puncte de sportiva maghiară Adrienn Juhasz.

România a mai obţinut o medalie de bronz prin Alberto Biro (SCM Bacău), la categoria 81 kg.


UPDATE: România a rămas cu un singur finalist în competiţia masculină a Campionatelor Europene de box pentru seniori Under 22, în speţă Robert Jitaru. Cel de-al doilea boxer tricolor care a luptat sâmbătă  în semifinale a fost nevoit să coboare învins treptele ringului.

Alberto Biro (cat. 81 kg / SCM Bacău) a boxat curajos în faţa unui adversar extrem de puternic, ucraineanul Stepan Hrekul, însă diferenţa de experienţă a făcut diferenţa. Ucraineanul a venit permanent ca un tăvălug peste român şi chiar dacă elevul lui Relu Auraş a încercat să nu rămână dator iniţiativa a fost a de partea lui Hrekul. În vârstă de numai 19 ani, Biro a dovedit inimă de boxer adevărat, a dus meciul până la capăt, cu un final chiar mai energic, iar decizia de învingător la puncte a fost una partajată în favoarea ucraineanului.

Duminică, în galele finale, România va avea trei reprezentanţi. La masculin, cat. 56 kg, Robert Jitaru îl va întâlni pe Tayfur Aliev (Azerbaidjean). În competiţia feminină, Cristina Cosma (57 kg) se va bate pentru aur cu italianca Irma Testa, iar la categoria +81 kg, Alina Gabriela Ene va disputa direct finala cu Adrienn Juhasz (Ungaria). La această categorie au fost numai două sportive înscrise în competiţie.


Robert Jitaru l-a învins pe bulgarul Panev şi s-a calificat în finala Campionatului European U22. De la ora 18:00, va intra în cursa pentru o medalie şi Alberto Biro.

După o zi de pauză, Campionatele Europene de box pentru seniori Under 22 revin în forţă cu semifinalele competiţiei masculine. Sâmbătă sunt programate două gale, fiecare cu câte zece meciuri. În total, 40 de pugilişti visează frumos la gândul că se vor califica în finala penru aur. Însă doar jumătate vor avea acest privilegiu. Ceilalţi se vor consola cu medaliile de bronz.

Printre cei 40 de semifinalişti se numără şi românii Robert Jitaru (cat. 56 kg / CSA Steaua) şi Alberto Biro (81 kg / CSM Bacău). Jitaru va boxa în prima gală, de la ora 14:00, cu bulgarul Boyan Panev Asenov, iar Biro va da piept cu ucraineanul Stepan Hrekul în gala de seară, care începe de la ora 18:00. Începând cu sâmbătă, boxul de calitate de la CE Under 22 va putea fi vizionat în direct şi pe canalul public de televiziune, TVR.

Vasile Câtea, preşedintele FR de Box: ”Avem patru medalii la această ediţie a Campionatelor Europene, ceea ce este o performanţă frumoasă a boxuliu românesc. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la obţinerea rezultatelor, sportivi, antrenori, cluburile de care aparţin. Sper să avem bucuria de a asculta cel puţin o dată Imnul naţional al României la această ediţie de campionat european”.

FR de Box are deja asigurate două medalii, cel puţin de argint, în competiţia feminină, unde Cristina Cosma (57 kg) şi Alina Gabriela Ene (+81 kg) se vor bate duminică în gala finală.

Afla mai multe despre: robert jitarualberto birobox,  

viewscnt
Articole similare