Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Boxerul care anticipează că este posibil să ajungă falit vrea să construiască case pentru săraci

Boxerul care anticipează că este posibil să ajungă falit vrea să construiască case pentru săracigalerie foto

Box

Comentarii

(P) Tyson Fury a anunţa că va dona bursa pe care o primeşte pentru lupta cu Deontay Wilder oamenilor săraci, fără adăpost, înainte ca partida să aibă loc.

Lucrurile au luat o întorsătură şi mai interesantă acum, după ce disputa anului în box s-a încheiat la egalitate, la finele unei partide controversate, în care englezul a fost pus la podea de două ori, însă cu toate acestea a reuşit să se ridice şi chiar, în opinia unora, să puncteze per ansamblu mai bine decât adversarul său.

În plus, Fury a reuşit o performanţă uluitoare, evitând "mama tuturor knock-out-urilor" în chiar ultima rundă a meciului, fază despre care Wilder a spus: "Chiar am crezut că l-am terminat acolo. L-am lovit cu dreapta şi cu croşeul de stânga, am văzut cum i se dau ochii peste cap. Dumnezeu ştie cum de s-a ridicat."

Are 4 copii, dar nu doreşte să le lase toate milioanele

În săptămâna premergătoare marelui meci, Tyson Fury a făcut o serie de declaraţii cel puţin surprinzătoare, începând prind a-şi anunţa intenţia de a dona cele 8 milioane de euro pe care le va câştiga pentru această luptă: "Vreau să donez banii oamenilor săraci şi să fac adăposturi pentru cei fără case. Nu mă interesează să ajung milionar sau miliardar, sunt boxer profesionist, nu un om de afaceri. Cel mai probabil voi urma drumul altor boxeri şi voi ajunge falit la finalul vieţii. Nu poţi lua banii cu tine în mormânt, deci cred că ar fi mai bine să ajut oamenii care chiar au nevoie".

Cum ajuns omul care l-a învins pe Wladimir Klitschko în 2015 să declare aşa ceva, luându-i toate cele 4 centuri la categoria grea? Răspunsul este ceva mai complicat. Britanicul a fost depistat cu cocaină la 10 luni după marea victorie obţinută în faţa colosului ucrainean şi ca urmare a anulat de două ori meciul de revanşă. A stat pe bară 3 ani şi s-a îngrăşat 70 kilograme, a suferit o depresie puternică, consuma foarte mult alcool şi droguri, lucru care l-a împins aproape de prăpastia sinuciderii, după cum însuşi pugilistul a recunoscut.

 

Ce-i drept, aşa se întâmplă cu multe dintre vedete, însă nu toate îşi pierd echilibrul definitiv, în sensul că este bine-cunoscut faptul că şi Floyd Mayweather Jr. este prins de virusul pariurilor, însă acest lucru nu l-a deraiat de la cariera sa sportivă sau de la stabilitatea familială. Dacă tu eşti un iubitor al pariurilor sportive, te invităm să descoperi cele mai tari promoţii şi bonusuri actualizate.

Dându-şi seama de marele pericol al banilor mulţi câştigaţi peste noapte, fostul campion mondial şi-a anunţat copii cum că nu vor trăi de pe faima lui, spunând: "Cred că toţi copiii trebuie să-şi câştige singuri banii în viaţă. Dacă nu-i câştigă singuri, nu-i vor aprecia. E uşor să cheltui banii altora, iar cei pe care i-am câştigat eu chiar sunt mulţi. Copiii mei trebuie să-şi facă singuri un drum în viaţă, nu vor trăi din faima mea. De ce? Pentru că asta ar fi o rută simplă! Vedeţi mulţi copii ai oamenilor bogaţi care nu fac nimic pentru că pentru ei totul e uşor. Pentru mine nu a fost, a trebuit să muncesc din greu, de mic, pentru tot ce am avut în viaţă".

Cum şi-a revenit şi ce are de gând?

Uriaşul de 2 metri şi 6 centimetri a mărturisit că şi-a recăpătat motivaţia de a-şi reveni din puternica depresie datorită staff-ului său şi a celor pe care cândva i-a inspirat: "Nimeni nu a crezut că voi putea face asta, după ce am trăit ca un star rock timp de trei ani. Am arătat lumii ce poţi face atunci când crezi în tine. Am fost pe punctul de a mă sinucide şi am revenit mulţumită lui Ben Davison şi echipei mele. Dacă privim înapoi cu un an, aveam 181 de kilograme şi eram într-o formă groaznică. Cu ajutorul şi sprijinul potrivite, oricine poate reveni. Nu puteam să rămân la podea în ultima rundă, a trebuit să demonstrez ceva tuturor celor care cred în mine, tuturor celor pe care i-am inspirat."

În acest moment cei doi pugilişti sunt neînvinşi. Wilder are 40 de victorii, dintre care 39 prin KO, în timp ce Fury are 27 de victorii, dintre care 19 prin KO. Ce urmează?

Deoarece Deontay Wilder a declarat că nu se va retrage până când nu va unifica toate cele 4 centuri, este evident că va avea loc cel puţin încă un meci între cei doi, iar însuşi Fury a ţinut să precizeze că "100% ne vom bate din nou", la conferinţa de presă de după meci.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: boxpublicitate 

viewscnt
Articole similare