Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BravisSIMO! Halep se califică în cea de-a treia finală a carierei la Roland Garros, după un meci mare cu Muguruza

BravisSIMO! Halep se califică în cea de-a treia finală a carierei la Roland Garros, după un meci mare cu Muguruza

Tenis

Comentarii

Simona Halep s-a calificat, joi, în finala turneului de la Roland Garros şi şi-a asigurat menţinerea pe primul loc mondial la finalul competiţiei, după ce a învins-o pe jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, locul 3 WTA, scor 6-1, 6-4, în semifinalele competiţiei. Meciul a durat o oră şi 34 de minute.

În finală, liderul mondial o va întâlni pe câştigătoarea semifinalei dintre americancele Madison Keys, locul 13 WTA, şi Sloane Stephens, numărul 10 mondial, meci programat joi, de la 18:00.

Simona Halep a reuşit pe arena Philippe Chatrier unul din meciurile memorabile ale carierei, în care a început cu avantaj clar, apoi a fost depăşită, pentru a termina "en fanfare". Sportiva din Constanţa a trecut prin toate aceste momente cu inteligenţă, cu o muncă epuizantă şi cu dârzenie.

Muguruza a luat iniţiativa din start, a jucat ofensiv, cu unghiuri ample, dar şi cu numeroase greşeli neforţate. Halep a răspuns cu o defensivă greu pentrabilă, cu efortul ei generos şi, mai ales, că răbdare. Primele patru ghemuri au fost similare cu cele din meciul Kerber - Halep, cu spaniola în rolul risipitoarei românce de miercuri. Diferit a fost cum a continuat jocul. Halep s-a alimentat cu încredere, a făcut pasul în atac şi a punctat cu precizie, în timp ce Mugurza şi-a pierdut încrederea ei.

Halep a câştigat primul ghem, pe serviciul spaniolei, apoi a salvat trei mingi de break, reuşită importantă din punct de vedere psihic pentru o desprindere ulterioară, până la 5-0. Luată uşor de val, Halep şi-a piedut serviciul în ghemul al şaselea, dar a revenit repede şi a închis setul, cu 6-1, după 39 de minute de joc. Acesta a fost primul set cedat de spaniolă la această ediţie a RG.

Liderul WTA a făcut un ghem perfect cu serviciul în startul setului secund, apoi, parcă de nicăieri, s-a produs o metamorfoză a jocului spaniolei. Muguruza a servit mai bine, a fost mai agresivă şi a lovit din ce în ce mai tare. În plus, precizia ei a crescut, astfel că şi-a fructificat prima dată serviciul şi imediat a obţinut break-ul. La 2-1, Muguruza a condus cu 40-15, apoi Halep a avut două mingi de break, dar le-a ratat şi sportiva născută în Venezuela şi-a ridicat avantajul la două ghemuri.

Sportiva română nu a cedat şi a urmărit momentul potrivit pentru a reveni în joc cu break. Oportunitatea a apărut la 3-4, Halep a fructificat-o, apoi a urmat ghemul de referinţă al meciului, unul dramatic, de aproape un sfert de oră. Avantajul s-a înclinat când de o parte, când de alta şi în cele din urmă românca a ieşit truimfătoare. Muguruza a cedat psihic după epuizantul ghem precedent şi Halep a pus capăt partidei, cu break şi cu 6-4, după o oră şi 32 minute.

În ultimul act, Halep va evolua cu învingătoarea din meciul dintre americancele Sloane Stephens, locul 10 WTA, şi Madison Keys, locul 13 WTA. Românca are palmares pozitiv cum ambele jucătoare, 5-2, respectiv 5-1.

Calificarea în finală la Roland Garros este recompensată cu 1,12 milioane de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea va primi 2,2 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

Simona Halep, în vârstă de 26 de ani şi 1,68 de metri înălţime, va disputa a XXXI-a finală din carieră, a patra din acest an.

Titluri WTA de simplu: 16 - Shenzhen (WTA), în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 14 - Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.


Simona Halep - Garbine Muguruza 6-1, 6-4

Game maraton câştigat de Simona Halep, care conduce cu 5-4 şi e la un game de cea de-a treia finală a carierei la French Open. Jucătoarea spaniolă serveşte pentru a rămâne în turneu.

"Si-mo-na, Si-mo-na, Si-mo-na!" Halep reuşeşte BREAK-ul şi restabileşte egalitatea în cel de-al doilea act, iar spectatorii prezenţi pe "Philippe Chatrier" simt momentul bun al româncei şi îi scandează numele: 4-4.

Game, Halep! Simona nu cedează în setul doi şi va avea o nouă şansă să recupereze deficitul de un break: 3-4.

Muguruza îşi face şi ea serviciul, după un as: 2-4. A treia jucătoare a lumii serveşte mult mai bine în cel de-al doilea set.

Game, Simona, dar jucătoarea spaniolă rămâne în avantaj, cu break în faţă: 2-3. Chiar şi aşa, setul secund rămâne deschis.

Simona Halep ratează două mingi de break şi se face 3-1 pentru Muguruza, după un game foarte intens.

Break, Muguruza, iar jucătoarea spaniolă preia conducerea în setul doi.

Game şi pentru Muguruza, care îşi face pentru prima oară serviciul, în această semifinală.

Game, Halep! Simona continuă jocul bun din primul set şi preia conducerea şi-n actul secund: 1-0.

SET, Simona! Liderul mondial defilează în faţa puternicei Garbine Muguruza şi închide primul act în mai puţin de 40 de minute. De două mingi de set a avut nevoie.

Break reuşit de Muguruza, care întârzie sfârşitul primului set.

BREAK! Simona continuă în acelaşi ritm şi urmează să servească pentru câştigarea primului set. La zero.

4-0. Atât este scorul după doar 20 de minute joc. Simona îşi consolidează break-ul în urma unui as.

Al doilea BREAK! Simona Halep joacă un tenis perfect în debutul meciului cu Garbine Muguruza şi conduce cu 3-0 după primele 15 minute de joc.

Game, Simona Halep, care salvează trei mingi de break ale adversarei şi îşi consolidează break-ul reuşit în startul întâlnirii: 2-0.

BREAK! Start cum nu se putea mai bun pentru liderul mondial, care face break-ul după un game inaugural care a durat trei minute.


Simona Halep a revenit în sfertul de finală cu Angelique Kerber, iar după ce a pierdut în tie-break primul set, le-a câştigat pe următoarele două şi a obţinut calificarea în semifinale la Roland Garros. Acolo va da peste Garbine Muguruza, locul 3 WTA. Iberica a trecut de Maria Şarapova în sferturile de finală, scor 6-2, 6-1. Semifinala dintre Simona Halep şi Garbine Muguruza se va juca joi, de la ora 16:10.

Simona Halep - Garbine Muguruza. Meciul care poate schimba liderul

Garbine Muguruza a ocupat prima poziţie în clasamentul WTA, în septembrie 2017, iar acum poate redeveni lider mondial. Are nevoie de o victorie în partida cu Simona Halep pentru a urca pe primul loc în ierarhia mondială.

Aceasta va fi cea de-a cincea întâlnire directă dintre cele două jucătoare. Muguruza conduce cu 3-1 în duelul întâlnirilor directe. Însă, toate victoriile ibericei sunt obţinute pe hard, în timp ce succesul Simonei Halep este pe zgură, în optimi, la Stuttgart, în 2015, scor 3-6, 6-1, 6-3.

Simona Halep - Garbine Muguruza. Toate detaliile despre semifinalele de la Roland Garros

În cealaltă semifinală de la Roland Garros, vor evolua americancele Sloane Stephens, locul 10 WTA, şi Madison Keys, locul 13 WTA. Ele s-au întâlnit şi în finala ultimei ediţii a US Open, când Stephens s-a impus cu 6-3, 6-0.

Calificarea în semifinale este recompensată la Roland Garros cu un premiu de 560.000 de euro şi cu 780 de puncte WTA.

Afla mai multe despre: simona halepgarbine muguruzagrand slamwtafrench open 

viewscnt
Articole similare