Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Brazilia se răzbună după ce englezii nu au eliberat jucătorii pentru naţională. Opt staruri n-au dreptul de a juca în Premier League

Brazilia se răzbună după ce englezii nu au eliberat jucătorii pentru naţională. Opt staruri n-au dreptul de a juca în Premier League
Comentarii

Opt jucători brazilieni din Premier League nu vor avea voie să joace pentru cluburile lor în acest weekend, după ce federaţia braziliană s-a folosit de o regulă a FIFA pentru a-i suspenda, informează BBC.

Liverpool, Manchester City, Chelsea, Manchester United şi Leeds United vor fi afectate de această suspendare. Jucătorii care nu sunt eliberaţi pentru o "fereastră" internaţională pot fi interzişi timp de cinci zile după ce perioada se încheie, în conformitate cu reglementările FIFA. Decizia acoperă perioada 10-14 septembrie.

Brazilia a cerut interdicţia după ce Premier League i-a oprit pe jucători să răspundă convocării la naţionala lor, dacă aceasta înseamnă o călătorie în ţările de pe lista roşie.

Jucătorii care călătoresc în ţările de pe lista roşie ar fi trebuit să rateze mai multe jocuri la întoarcere, din cauza perioadei de carantină de 10 zile, prevăzută de regulile sanitare din Regatului Unit.

În plus faţă de suspendarea din partidele pe care echipele lor le vor disputa în acest weekend, în campionat, fundaşul Thiago Silva de la Chelsea şi mijlocaşul Fred de la Manchester United Fred nu vor mai avea voie să joace nici în partidele din prima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor, împotriva formaţiilor Zenit St Petersburg, respectiv Young Boys, întâlniri programate marţea viitoare.

Sursa citată precizează că de această suspendare va scăpa un al nouălea jucător, Richarlison de la Everton. Se pare că Brazilia a arătat clemenţă în acest caz, deoarece Everton i-a permis lui Richarlison să meargă la Jocurile Olimpice, în condiţiile în care regulamentul nu obliga gruparea engleză.

Jucătorii suspendaţi sunt Roberto Firmino, Fabinho şi Alisson de la Liverpool, Ederson şi Gabriel Jesus de la Manchester City, Raphinha de la Leeds, precum şi Thiago Silva de la Chelsea şi Fred de la Manchester United.

Este aşteptată o mişcare similară din partea federaţiilor din Mexic, Paraguay şi Chile pentru a-i opri pe Raul Jimenez, Miguel Almiron şi Francisco Sierralta să joace în acest weekend.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a cerut guvernului britanic să le ofere jucătorilor internaţionali scutiri de la carantină pentru a le permite să îşi onoreze angajamentele de la echipele naţionale, chiar dacă aceasta ar fi însemnat să călătorească în ţările aflate pe lista roşie.

Forul mondial va continua să insiste pe acest lucru, având în vedere probabilitatea ridicată ca aceeaşi situaţie să se repete la "ferestrele" internaţionale din octombrie şi noiembrie.

Afla mai multe despre: premier league 

viewscnt
Articole similare