Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Brazilianul din Liga I care a urmărit cu sufletul la gură finala din Copa America: "A fost greu să văd cum pierdem". Interviu cu Erico da Silva | EXCLUSIV

Brazilianul din Liga I care a urmărit cu sufletul la gură finala din Copa America: "A fost greu să văd cum pierdem". Interviu cu Erico da Silva | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Erico da Silva (31 de ani) a fost eroul UTA-ei în mai multe partide din sezonul trecut.

Brazilianul din Liga I care a urmărit cu sufletul la gură finala din Copa America: „A fost greu să văd cum pierdem” INTERVIU EXCLUSIV cu Erico da Silva

Fundaşul născut în Brazilia a contribuit prin reuşitele sale la zece dintre punctele obţinute de „roş-albi” în sezonul regulat şi play-out!

Erico da Silva a marcat cinci goluri sezonul trecut, iar patru dintre acestea au fost înscrise după minutul 88, astfel:

  • FC Voluntari - UTA Arad 0-1 (90+4)
  • Poli Iaşi - UTA Arad 1-2 (Erico 90+2) - gol egalizator
  • Chindia - UTA Arad 1-1 (Erico 90+2)
  • Astra - UTA Arad 1-2 (Erico 89)

Fotbalistul evoluează în România în 2012, însă poartă ţara sa natală în suflet şi a urmărit cu mari emoţii finala dintre Argentina şi Brazilia, 1-0, din Copa America.

Erico da Silva a oferit un interviu, în exclusivitate, pentru Telekom Sport. 

Cum a decurs cantonamentul alături de UTA?
A fost un cantonament bun, au existat şi câteva probleme medicale dar nimic grav, toată lumea a terminat pregătirea bine. Ne aşteaptă un sezon foarte greu, cu multe echipe de tradiţie care vor să se impună!

Ai prelungit contractul cu UTA. Ai avut şi alte oferte?
Despre oferte pe numele meu se tot vorbea, dar direct nu a venit nimic, nu a venit nimeni să vorbească cu mine, dar sincer nici nu am avut timp să mă gândesc la un eventual transfer că imediat după ultimul meci deja am discutat cu UTA şi ne-am înţeles pentru înca un an.

Ai văzut meciul Brazilia - Argentina. Ce părere ţi-ai făcut?
Da, am văzut meciul... l-am trăit din plin, a fost greu pentru mine să văd o Brazilia care nu a fost Brazilia în această finală! Noi am primit gol prea uşor, părerea mea, un gol de nimic, dar uneori aşa este în fotbal..

Ce obiective ţi-ai setat pentru următorul sezon?
În primul rând îmi doresc să fiu sanatos şi să fiu la fel de bun ca în sezonul precedent. Îmi doresc să pot să îmi ajut echipa şi cine ştie să mai prind ceva ofertă buna în viitor pentru mine şi pentru cariera mea.

Se vorbeşte mult de rasism în ultima perioadă. Ai avut vreodată probleme de genul în România?
Nu, niciodată nu am avut probleme de rasim în România, e o ţară care pe mine m-a primit foarte bine şi aici mă simt ca acasă!

Diferenţe majore între România şi Brazilia?
Există multe. În Brazilia există o altă educaţie, altă lume.. e total diferit! Prima diferenţă pe care am sesizat-o a fost că la voi în România e mai multă linişte, în Brazilia viaţa e mai periculoasă, mai riscantă..

 Ai un idol? Cine şi de ce?
Idolul meu este fratele meu care joacă şi el fotbal, Elton da Silva.

Ai marcat în minute foarte importante sezonul trecut. 4 goluri după minutul 88. Atunci eşti mai inspirat sau a fost pură coincidenţă?
Da, dar sincer mi-aş fi dorit să fi marcat mai repede, ca să nu stăm mereu cu emoţii până la final de meci. Dar faptul că marcam în ultimele minute a arătat că sunt un tip ambiţios, care nu se dă bătut aşa de uşor şi care luptă până în ultima secundă din meci. Acesta a fost secretul din spatele acestor reuşite.

Cum este Lazlo Balint ca antrenor?
Este un antrenorul tânăr, foarte deştept, mereu deschis, comunică cu noi jucătorii şi eu cred că asta contează foarte mult! Asta face diferenţa şi de asta este un antrenor foarte bun.

Un adversar care ţi-a pus probleme din Liga I?
În sezonul precedent pentru mine cel mai greu meci a fost cu Universitatea Craiova, am întâmpinat dificulţăţi, este o echipă care te pasează foarte mult şi au jucători foarte buni.

Erico a fost transferat de UTA Arad în august 2020, de la FK Sabail (Azerbaidjan), după ce echipa a promovat în Liga 1. Fundaşul a mai evoluat în România la Universitatea Cluj, Pandurii Târgu Jiu şi Astra Giurgiu.

Fundaşul are un frate geamăn, Elton da Silva, care, în prezent, evoluează, tot pe postul de fundaş, la echipa América Futebol Clube din Brazilia. 
  • 550.000 de euro este cota lui Erico da Silva, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.com

Afla mai multe despre: erico da silvauta aradcopa americabrazilia-argentina 

viewscnt
Articole similare