Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Brazilianul Matuzalem laudă rolul lui Mircea Lucescu în cariera sa, dar spune că i-a fost frică de patronul Şahtiorului

Brazilianul Matuzalem laudă rolul lui Mircea Lucescu în cariera sa, dar spune că i-a fost frică de patronul Şahtiorului
Comentarii

Matuzalem a fost unul dintre numeroşii brazilieni de valoare care au îmbrăcat tricoul lui Şahtior Doneţk. Fotbalistul sud-american s-a retras în urmă cu câţiva ani, dar presa spaniolă l-a readus în actualitate. Ajuns la 39 de ani, Matuzalem a bifat în carieră 14 cluburi şi mulţi antrenori. Cel care i-a rîmas însă la inimă este românul Mircea Lucescu.

„Eram la Brescia şi m-a vrut Şahtior. Am plecat pentru că voiam să joc în Liga Campionilor, iar echipa nu era chiar aşa faimoasă. Nici eu nu eram foarte cunoscut, dar Mircea Lucescu m-a primit cu căldură. A devenit un fel de tată pentru mine la Şahtior Doneţk", a spus Matuzalem pentru El Periodico de Aragon.

La gruparea din Doneţk, Matuzalem a evoluat trei sezoane (2004-2007) şi a câştigat două titluri ale Ucrainei. A plecat apoi la Zaragoza cu un gust amar, din cauza patronului Rinat Ahmetov, care i s-a părut un tip periculos.

„Am plecat în Spania, într-un campionat mai puternic. Cei de la Şahtior nu au fost mulţumiţi cu asta şi au făcut tot posibilul să mă pedepsească, să nu mai pot juca fotbal vreodată. Mi-a fost frică, mai ales de patronul Rinat Ahmetov. Era un tip cu care trebuia să ai grijă. El a insistat să se intenteze un proces împotriva mea. Părea că vrea să facă totul ca să nu mai joc fotbal. Şi după ce am plecat de la Zaragoza în Italia am fost îngrijorat”, a mărturisit Matuzalem.

Brazilianul s-a declarat fericit de faptul că a avut ocazia să joace la Brescia alături de personalităţi precum Pep Guardiola, Roberto Baggio şi Toni. „Sunt norocos că am jucat alături de Guardiola, Baggio şi Toni. Pep era încă de pe atunci un fel de antrenor. Striga mult, dădea indicaţii, gesticula … M-au ajutat mult sfaturile lui, iar datorită lui am devenit interesat de fotbalul spaniol. Încerc şi eu acum să-mi deschid o şcoală de fotbal pentru copiii ca mine, care nu au posibilităţi financiare pentru a juca fotbal. Vreau să dau înapoi acestui sport care mi-a oferit multe”, a povestit brazilianul pentru  El Periodico de Aragon.

Matuzalem a rămas în istoria fotbalului prin câteva goluri de generic. Probabil cel mai frumos este cel reuşit împotriva Sevilliei, în 2007.

Afla mai multe despre: luce 

viewscnt
Articole similare