Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING Barcelona şi-a ales noul antrenor! Anunţ oficial: catalanii nu l-au mai aşteptat pe Koeman şi au ales alt tehnician

BREAKING Barcelona şi-a ales noul antrenor! Anunţ oficial: catalanii nu l-au mai aşteptat pe Koeman şi au ales alt tehnician

FC Barcelona

Comentarii

Antrenorul argentinian Marcelo Gallardo (43 de ani) s-a înţeles cu FC Barcelona şi va prelua banca tehnică a grupării catalane în luna decembrie.

Anunţul a fost făcut de antrenorul argentinian Claudio Borghi, care este şi comentator pentru o televiziune din Argentina.

"Gallardo va deveni noul tehnician al Barcelonei în decembrie. În acest moment, este unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Preşedintele lui River Plate a spus că Gallardo va putea pleca doar când el nu va mai fi în funcţie, însă informaţia pe care eu o am vine dintr-o sursă foarte directă", a spus Claudio Borghi.

Ernesto Valverde, în ultimul an de contract cu FC Barcelona

Ernesto Valverde, în vârstă de 55 de ani, este antrenorul Barcelonei din 2017, timp în care catalanii au cucerit patru trofee: două titluri, o Cupă a Regelui şi o Supercupă a Spaniei. Tehnicianul adus de la Athletic Bilbao nu a reuşit, însă, să câştige Liga Campionilor cu FC Barcelona, iar contractul său, scadent la finalul sezonului, nu a fost încă prelungit.

Deşi Ronald Koeman era favorit să o preia pe Barcelona la finalul sezonului, legendarul fotbalist având o clauză prin care poate pleca de la naţionala Olandei după Euro 2020, catalanii nu mai sunt dispuşi să aştepte până atunci şi vor să îl demită pe Ernesto Valverde încă din decembrie. Cum Ronald Koeman a anunţat că nu are de gând să plece de la naţionala ţării sale până la finalul Euro 2020, Barcelona s-a reorientat către Marcelo Gallardo, actualul tehnician de la River Plate. Argentinianul ar fi pe placul lui Lionel Messi, iar performanţele de la River, din ultima perioadă, îl fac un candidat credibil pentru postul de antrenor pe Camp Nou.

Marcelo Gallardo o pregăteşte pe River Plate din 2014, timp în care echipa a cucerit zece trofee. Înainte să o preia pe River, Gallardo a mai antrenat Club Nacional, din Uruguay.

Postul lui Ernesto Valverde se clatină din ce în ce mai tare, după înfrângerea de la Levante, 3-1, şi remiza cu Slavia Praga, din Liga Campionilor, scor 0-0. Cu toate acestea, Barcelona încă este lider atât în campionat, cât şi în grupa din Liga Campionilor.

Afla mai multe despre: barcelona 

viewscnt
Articole similare