Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | Gigi Becali a rezolvat primul transfer al iernii la FCSB. Acord cu un fotbalist de naţională: "L-am luat"

BREAKING | Gigi Becali a rezolvat primul transfer al iernii la FCSB. Acord cu un fotbalist de naţională: "L-am luat"galerie foto

FCSB

Comentarii

Gigi Becali este foarte aproape să-l aduca pe Boubacar Fofana la FCSB. Fotbalistul de la Gaz Metan Mediaş l-a cucerit pe latifundiarul din Pipera.

FCSB este aproape să-l transfere pe Boubacar Fofana de la Gaz Metan Mediaş. Internaţionalul din Guinea va ajunge cel mai probabil în iarnă în tricoul echipei lui Bogdan Argeş Vintilă. Nu va veni singur, ci alături de Darius Olaru, internaţionalul de tineret care evoluează la aceeaşi echipă. Tot de la Mediaş, Gigi Becali a pus ochii pe Sergiu Buş, vârful care a impresionat în acest sezon.

"Pe Boubacar Fofana l-am luat deja. În mare ne-am înţeles, acum trebuie şi cu jucătorul, dar din moment ce el are 6.000 şi eu îi dau 12.000, salariu dublu, cred că nu e o problemă, nu?", a confirmat, recent şi Becali, la ProX. Şi presa din ţara sa natală anunţă că Fofana a bătut palma cu ”cea mai titrată echipă din România!”

Cine este Boubacar Fofana, transferul pe care FCSB îl poate face în iarnă la dorinţa expresă a lui Gigi Becali

S-a născut la Conakry, iar în urmă cu câteva zile a împlinit 30 de ani. Un mijlocaş defensiv extrem de puternic, care măsoară 1.93 metri, Fofana a început să joace fotbal în Portugalia, la Pinhalnovense. Se întâmpla în 2008, după ce fotbalistul originar din Guinea îşi definitiva junioratul. Până in 2011, traseul lui Fofana a însemnat o luptă pentru afirmare în tricoul unor echipe mici din Portugalia. S-au mai înscris pe listă, Pariense şi Gondomar.

În 2011 bifează prima experienţă în afara Portugaliei, când alege să joace un sezon în Turcia, la Kartalspor. Nu s-a simţit extraordinar acolo, iar din 2012 a revenit în ţara care i-a servit drept a doua casă, Portugalia. Semnează cu Tondela şi aici îsi dă cu adevărat drumul la joc. În două sezoane bifează 52 de prezenţe pentru gruparea lusitană şi atrage atenţia echipei de primă ligă, Nacional.

Este momentul cel mai de vârf al carierei lui Boubacar Fofana. Ajuns la Nacional de Madeira, fotbalistul intră în vederile selecţionerului din Guinea şi este convocat inclusiv pentru Cupa Africii. Nu mai puţin de 15 selectii bifează Fofana la echipa naţională în primii doi ani de la prima sa convocare. Plecarea de la Nacional la Al Ettifaq il scoate însa din vederile primei reprezentative, acolo unde revine în 2018 când Boubacar Fofana semnează din nou cu o echipă de prima ligă din Portugalia, Moreirense. În acelaşi an, Gaz Metan Mediaş îl aduce liber de contract şi dă o adevărată lovitură.

Fofana se adaptează rapid şi lasă impresia unui tanc, menit să măture tot în faţa apărării. Este puternic, reactiv şi intuitiv. Are capacitate de efort şi o ambiţie pe măsură. "În România a renăscut" subliniază şi presa din Portugalia, acolo unde Fofana este un jucător cunoscut.

Pentru partenerul din linia mediană al lui Naby Keita din echipa naţională a Guineei, Gigi Becali va plăti peste 200 de mii de euro, atât cât solicită Gaz Metan, conform Fanatik.

Afla mai multe despre: gigi becaliboubacar fofana 

viewscnt
Articole similare