Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | Japonezii au cedat: propun mutarea Jocurilor Olimpice. Când ar putea avea loc competiţia supremă

BREAKING | Japonezii au cedat: propun mutarea Jocurilor Olimpice. Când ar putea avea loc competiţia supremă

Jocurile olimpice

Comentarii

După ce au refuzat în repetate rânduri să ia în calcul amânarea Jocurilor Olimpice, programate în această vară la Tokio, japonezii dau înapoi şi par gata să accepte mutarea

Conform presei nipone, premierul Shinzo Abe a avut marţi dimineaţă o convorbire cu Thomas Bach, preşedintele CIO, căruia i-a propus ca Jocurile Olimpice, programate să aibă loc între 24 iulie şi 9 august, să se desfăşoare anul viitor, în acelaşi interval. Sugestia japonezilor a venit după ce duminică s-a luat pentru prima dată în calcul amânarea competiţiei , din cauza COVID-19.

Niponii au cedat în urma ameninţărilor venite din partea mai multor federaţii din întreaga lume, că nu vor participa la Jocuri anul acesta, pentru că sportivii nu se pot pregăti în condiţii optime în această perioadă.

Shinzo Abe i-a cerut lui Bach să ia o decizie cât mai repede, iar şeful CIO a promis că va face acest lucru după ce se va consulta cu toţi factorii implicaţi. Până la solicitarea ţării gazdă, CIO avea în lucru trei variante: toamna lui 2020, vara lui 2021 şi chiar vara lui 2022.

Ar fi pentru prima dată în istoria modernă a Jocurilor când, pe timp de pace, o ediţie este reprogramată. JO din 1916, din 1940 şi din 1944 au fost anulate din cauza războaielor.

Afla mai multe despre: tokio 2020tokio 2021amanare 

viewscnt
Articole similare