Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING Lovitură de proporţii: de la Craiova la Barca! Joan Laporta, anunţ oficial: ”Este exact profilul pe care îl căutăm!”

BREAKING Lovitură de proporţii: de la Craiova la Barca! Joan Laporta, anunţ oficial: ”Este exact profilul pe care îl căutăm!”galerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Joan Laporta, candidatul cu cele mai mari şanse să câştige alegerile de la Barcelona, l-a elogiat pe Jose Ramon Alexanko, fost căpitan al catalanilor şi antrenor principal la Craiova.

Într-un interviu acordat jurnalistului Gerard Romero, Joan Laporta a analizat teme de actualitate de la Barcelona, dar a vorbit şi despre viitorului clubului. Omul care are cele mai mari şanse să o conducă din nou pe Barcelona a vorbit la superlativ despre Ousmane Dembele: ”Mental este puternic, iar în acest moment cred că are o formă spectaculoasă. Eu mereu am fost de partea sa şi cred că merită un tratament special, pentru că face parte din acea categorie de jucători speciali, de geniul. Mă bucur să îl văd că este foarte bine” a mărturisit Laporta.

Avocatul pe care mai toate sondajele de opinie îl dau drept mare favorit să câştige alegerile a vorbit şi despre Jose Ramon Alexanko, cel care în perioada în care Laporta a fost preşedintele clubului, a fost coordonatorul Academiei de pe Camp Nou: ”Are experienţa de a face lucrurile care la carte. În perioada aceea s-a descurcat extraordinar. Când eu eram preşedintele clubului, Alexanko a fost omul potrivit şi cred că este exact profilul de om pe care îl căutăm. Vom face lucrurile aşa cum trebuie, dar mai întâi vom discuta cu cei care ocupă în acest moment funcţii în club,pentru că îi respectăm. Este clar că trebuie să ne îmbunătăţim la anumite capitole” a anunţat Laporta, care probabil îl va coopta pe Alexanco în noul său proiect, după cum anunţa presa spaniolă.

Jose Ramon Alexanko a jucat timp de 13 ani pentru FC Barcelona, perioadă în care a fost căpitanul echipei, dar a şi adunat mai mult de 300 de meciuri pentru club. Fost internaţional al Spaniei între 1978 şi 1982, Alexanko şi-a început cariera de antrenor în 1997, la Universitatea Craiova. A rămas în istorie pentru felul în care a disputat meciul decisiv pentru titlu cu Rapid, iar în 1998 a revenit în România pentru a antrena FC Naţional Bucureşti. În 2002, el a fost antrenor secund la Barcelona în mandatul lui Carles Rexach. Trei ani mai târziu a devenit coordonator al La Masia, Academia Barcelonei. Din 2017 a fost directorul sportiv al Valenciei, iar în 2019 a preferat o aventură în Africa de Sud, la Mamelodi Sundwons, acolo unde a fost desemnat să conducă departamentul de scouting. Acum, el ar putea reveni la FC Barcelona, de mână cu Joan Laporta, marele favorit la alegerile pentru postul de preşedinte al clubului catalan.

Fostul internaţional olandez, Patrick Kluivert, ocupă în acest moment funcţia de şef al departamentului juvenil la FC Barcelona, în timp ce Alex Garcia este coordonatorul sectorului de scouting al clubului.

Noua dată a alegerilor prezidenţiale de la FC Barcelona, după amânare, este 7 martie 2021. Iniţial, alegerile erau convocate pentru 24 ianuarie, însă oficialităţile catalane au decis că acestea nu se pot desfăşura în condiţii de siguranţă având în vedere pandemia de COVID-19. Laporta a condus Barcelona până din 2003 până în 2010, apoi i-a lăsat locul lui Sandro Rosell. Apoi, Laporta a fost învins de Josep Maria Bartomeu în 2015

  • 4 titluri de campion al Spaniei are Alexanko ca jucător al Barcelonei
  • 17 trofee a cucerit el ca jucător cu FC Barcelona, printre care şi Cupa Campionilor Europeni.
  • A jucat şi o finală de Cupa UEFA în tricoul lui Athletic Bilbao

 Galerie foto

Afla mai multe despre: jose ramos alexankojuan laportakluivertbarcelonaalegeri barcelona 

viewscnt
Articole similare