Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | A vrut să joace în România, dar a fost refuzat! Acum, s-au plătit 21.000.000 de euro pentru transferul său

BREAKING NEWS | A vrut să joace în România, dar a fost refuzat! Acum, s-au plătit 21.000.000 de euro pentru transferul său

Fotbal

Comentarii

Cluburile din România sunt cunoscut pentru alegerile lor ciudate în materie de jucători. Nu puţini au fost alungaţi fără menajamente, iar apoi au ajuns staruri la nivel mondial.

Unul dintre jucătorii subestimaţi şi daţi la o parte foarte uşor s-a vândut, joi, pentru aproximativ 21.000.000 de euro.

Este vorba despre portarul marocan Yassine Bounou, cunoscut drept ”Bono”, care a decis să plece de la Sevilla şi să semneze cu Al-Hilal, în Arabia Saudită.

Yassine Bounou a semnat cu Al-Hilal

Portarul în vârstă de 32 de ani le-a adus o sumă considerabilă celor de la Sevilla - 21.000.000 de euro, faţă de cele 4.000.000 investite în aducerea sa de la Girona, în vara lui 2020.

  • 12.000.000 este cota de piaţă a lui Bono, conform transfermarkt.de.

În această vară, Bono s-a aflat şi pe listele celor de la Bayern Munchen şi Real Madrid, cluburi care au rămas fără portari titulari după accidentările lui Manuel Neuer, respectiv Thibaut Courtois, însă fără succes.

Bono a preferat să se transfere la Al-Hilal, unde are locul de titular asigurat indiferent de situaţie şi unde va fi coleg de echipă cu Neymar, Sergej Milinkovic-Savic, Ruben Neves, Malcom sau Kalidou Koulibaly.

Bono ar fi putut ajunge în România

În iarna lui 2015, Yassine Bounou a fost adus în probe la Ceahlăul Piatra Neamţ, însă moldovenii au considerat că portarul marocan nu merită foarte multă atenţie, aşa că l-au determinare să plece din ţară la scurt timp.

Bono ar fi venit sub formă de împrumut, de la Atletico Madrid, şi ar fi vrut să fie titular. Cu toate aceasta, şefii Ceahlăului nu au fost convinşi că merită efortul financiar de a fi păstrat, aşa că a fost lăsat să plece după o singură partideă amicală.

Cei de la Ceahlăul, din conducerea de la acea vreme, au fost mulţumiţi de el. Erau chiar entuziasmaţi că pot lua un portar promiţător, din fotbalul spaniol, legitimat la Atletico Madrid. Nu era vorba de un transfer definitiv, doar de un împrumut la Ceahlăul.

Numai că impresarul lui Bono de-atunci nu a fost de acord cu contractul de împrumut propus de Ceahlăul şi, chiar după meci, au plecat amândoi!”, povestea fotbalistul Cătălin Ştefănescu, cel care l-a prins pe Bono la Piatra Neamţ, în scurta sa aventură.

După transferul eşuat la Ceahlăul, Bono s-a întors în Spania, unde a fost împrumutat la Zaragoza, pentru care a apărat următorul an şi jumătate, fiind titular incontestabil.

Apoi, au urmat experienţele la Girona, Sevilla şi naţionala Marocului, care l-au transformat într-unul dintre cei mai buni portari din lume, în acest moment.

Afla mai multe despre: bonoceahlaul piatra neamt 

viewscnt
Articole similare