Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | AC Milan e OUT din Europa în acest sezon! Cum se schimbă configuraţia cupelor europene

BREAKING NEWS | AC Milan e OUT din Europa în acest sezon! Cum se schimbă configuraţia cupelor europene

UEFA Europa League

Comentarii

AC Milan a fost exclusă din sezonul 2019-2020 al cupelor europene şi nu va evolua în actuala ediţie a Europa League, deşi îşi câştigase acest drept din punct de vedere sportiv.

Decizia de excludere vine ca urmare a încălcării regulilor fair-play-ului financiar, iar ca urmare a acestei hotărâri AS Roma va fi acceptată direct în faza grupelor Europa League, iar Torino va fi clubul invitat să joace în Europa League în locul lui AC Milan.

  • AC Milan a încheiat sezonul 2018-2019 pe locul 5 în Serie A, ceea ce le-ar fi permis să joace direct în faza grupelor Europa League.

Totuşi, clubul a înregistrat pierderi uriaşe în trei cele patru sezoane precedente venirii noului patronat (Elliot Management), ceea ce înseamnă o încălcare gravă a regulilor Fair Play-ului Financiar.

Coform unei decizii a Curţii de Arbitraj Sprotiv, "AC Milan e exclusă de la participarea în competiţiile de club UEFA în sezonul 2019-2020 ca urmare a încălcării regulamentelor FFP pentru perioadele de monitorizare 2015-16, 2016-17 şi  2016-17, 2017-2018".

Afla mai multe despre: ac milanfair playexcludere 

viewscnt
Articole similare