Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Andre Onana, fotbalistul lui Ajax, suspendat un an pentru dopaj! Anunţ oficial. Ce susbstanţă a fost găsită în probele prelevate la un control "în afara calendarului competiţional"

BREAKING NEWS | Andre Onana, fotbalistul lui Ajax, suspendat un an pentru dopaj! Anunţ oficial. Ce susbstanţă a fost găsită în probele prelevate la un control "în afara calendarului competiţional"
Comentarii

Andre Onana (24 de ani), portarul lui Ajax, a fost suspendat un an pentru dopaj! Ajax a anunţat totul într-un comunicat oficial, vineri.

UEFA a dictat o suspendare de 12 luni pentru portarul Andre Onana, goalkeeperul lui Ajax, după ce a fost găsit dopat la unul dintre controalele antidoping efectuate "în afara calendarului competiţional", pe 30 octombrie anul trecut.

Substanţa găsită în probele prelevate lui Andre Onana este Furosemid. Suspendarea ia efect de azi, vineri, 5 februarie, şi se aplică atât la nivle de club, cât şi la nivel de echipă naţională.

Ajax precizează că pe 30 octombrie Onana nu s-a simţit bine şi a luat un medicament prescris pentru soţia sa, Lasimac. UEFA i-a anunţat pe cei de la Ajax că nu crede că Onana a vrut să trişeze, însă consideră că un sportiv profesionist trebuie să aibă mereu grijă la substanţele pe care le administrează pentru a nu încălca regulile anti-doping.



Ajax şi Onana vor face apel la TAS pentru a obţine măcar o reducere a pedespei primite de portarul din Camerun.

Ce este Furosemidul

Furosemidul sau frusemida este un medicament diuretic de ansă folosit în tratamentul insuficienţei cardiace congestivă şi edem. Se mai utilizează în tratamentul hipertensiunii arteriale. Este comercializat pe scară largă de către Sanofi-Aventis sub denumirea de Lasix. Căile de administrare disponibile sunt orală, intravenoasă şi intramusculară. Molecula a fost patentată în 1959 şi a fost aprobată pentru uz medical în anul 1964. Se află pe lista medicamentelor esenţiale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Este disponibil sub formă de medicament generic.

Afla mai multe despre: andre onanasuspendaredopajajax 

viewscnt
Articole similare