Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Antrenorul Parmei a fost demis. Cine este favoritul să preia conducerea echipei lui Man şi Mihăilă

BREAKING NEWS | Antrenorul Parmei a fost demis. Cine este favoritul să preia conducerea echipei lui Man şi Mihăilă

Stranieri

Comentarii

Enzo Maresca a fost demis de Parma, în urma rezultatelor extrem de modeste din acest sezon, anunţă Gazzetta dello Sport.

Update: Parma a confirmat demiterea lui Enzo Maresca. Clubul i-a mulţumit tehnicianului pentru munca sa în urma despărţirii.

Parma comunică faptul că Enzo maresca a fost scos din funcţia de antrenor al primei echipe.

Kyle Krause şi conducerea clubului doresc să îşi exprime gratitudinea faţă de Enzo şi stafful său pentru dedicarea şi profesionalismul pe care l-au demonstrat încă din prima zi şi le dorim numai bine în viitor”, se arată în mesajul postat de ”cruciaţi”.


Ştirea iniţială: Enzo Maresca a fost instalat la Parma la începutul acestei stagiuni, după ce impresionase alături de echipa U23 a lui Manchester City.

Însă, cu echipa pe locul 14 în Serie B, având ca obiecitv promovarea, antrenorul ar fi fost demis de patronul Kyle Krause.

Maresca a condus-o pe Parma în 14 meciuri până acum, 13 în campionat şi unul în cupă. În acestea, ”cruciaţii” au obţinut doar patru victorii, cinci înfrângeri şi cinci remize.

Enzo Maresca ar fi fost demis de Parma

Anunţul a fost făcut de jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport, care au dezvăluit deja şi cine este favorit să preia conducerea echipei lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă.

Giuseppe Iachini este aşteptat la Parma, pentru a readuce echipa pe prima scenă a fotbalului italian. Tehnicianul italian este unul cu experienţă în promovare, câştigând Serie B de două ori, cu Palermo în 2014 şi cu Chievo Verona în 2008.

Vestea poate fi una bună pentru Man şi Mihăilă, după cei doi au ieşit din planurile lui Maresca în ultimele meciuri, mai ales după schimbarea sistemului.

Însă, Iachini este un cunoscut adept al formaţiei 3-5-2, formaţie ce a fost motivul pentru care Man şi Mihăilă au început să fie lăsaţi pe bancă la Parma.

Deşi nu este sigur că acesta va fi sistemul preferat de noul tehnician, situaţia ar putea rămâne aceeaşi pentru cei doi români.

Dacă Enzo Maresca era un relativ novice în antrenorat, la doar 41 de ani, Beppe Iachini este un tactician experimentat în primele două ligi italiene.

Până la vârsta de 57 de ani, tehnciainul le-a mai condus pe Cesena, Vicenza, Piacenza, Chievo Verona, Brescia, de două ori, Sampdoria, Siena, Palermo, de asemenea de două ori, Udinese, Sassuolo, Empoli şi Fiorentina, tot în două mandate.

La momentul actual, Parma ocupă locul al 14-lea în Serie B, cu doar 17 puncte, la opt lungimi în urma primului loc ce asigură promovare directă în Serie A şi la doar trei înaintea primei poziţii ce duce în play-off-ul de retrogradare.

Remiza 1-1 din ultima etapă cu Cosenza, acasă, a fost picătură ce a umplut paharul pentru Enzo Maresca.

Afla mai multe despre: parma 

viewscnt
Articole similare