Experiențe împreună.
You are here:

BREAKING NEWS | Antrenorul român, faţă în faţă cu lovitura carierei! Clubul MARE care îl vrea neapărat

BREAKING NEWS | Antrenorul român, faţă în faţă cu lovitura carierei! Clubul MARE care îl vrea neapărat
Comentarii

Antrenorul român Daniel Isăilă a fost dorit de conducerea lui Al-Ahli Jeddah, din Arabia Saudită, după ce luni antrenorul Christian Gross a fost demis.

Daniel Isăilă, dorit de Al-Ahli Jeddah, echipa de pe locul trei din Arabia Saudită

Antrenorul român s-ar fi putut întoarce la un club din Arabia Saudită mai repede decât se aştepta, datorită reputaţiei pe care o are în zona Golfului. Imediat după ce Al-Ahli Jeddah l-a demis pe Christian Gross, conducerea clubului saudit a luat legătura cu Daniel Isăilă, dar mutarea nu s-a realizat.

Al-Ahli Jeddah i-a propus lui Daniel Isăilă un contract doar până la finalul acestui sezon, iar antrenorul român a refuzat. Conducerea ar fi putut "dribla" regula impusă de federaţie, care a decis ca un antrenor să nu mai poată conduce două cluburi din Arabia Saudită în acelaşi sezon, dar răspunsul fusese deja dat de fostul selecţioner al naţionalei U21 a României. 

  • FC Săcele, FC Braşov, Sportul Studenţesc, FCM Târgu Mureş, Astra, România U21 şi Al Hazm sunt echipele la care Daniel Isăilă a fost principal. 

Christian Gross a pierdut ultimul meci de campionat contra celor de la Al Wahda, scor 0-2. Conform presei saudite, elveţianul ar fi intrat în conflict cu o parte dintre jucătorii importanţi din vestiarul echipei. De la revenirea sa pe banca tehnică a lui Al Ahli, Gross a bifat 16 meciuri şi a pierdut doar patru dintre ele. El legase 7 meciuri fără înfrângere până la partida de pe 14 februarie contra celor de la Wahda. 

Gross (65 de ani) are o cotă foarte bună în zona Golfului. El le-a mai pregătit în cariera sa pe Tottenham, Grasshopper, FC Basel, VfB Stuttgart, Young Boys, Al Ahli şi Zamalek. Pentru elveţian, mandatul început în octombrie 2019 pe banca tehnică a lui Al Ahli era al treilea, după cele din 2014-2016 şi 2016-2017. Pe banca tehnică a lui Al Ahli, Christian Gross câştigase Cupa Prinţului Saudit, dar şi titlul în sezonul 2015-2016.

Al Ahli este unul dintre cele mai importante cluburi din Arabia Saudită. Are 3 titluri de campioană, 13 Cupe ale Regelui, 6 Cupe ale Prinţului şi 3 trofee în Liga Campionilor Golfului.

Prima reacţie a lui Daniel Isăilă după plecarea de la Al Hazm

Fostul selecţioner al echipei naţionale de tineret a explicat pentru Telekom Sport, la începutul lunii februarie, motivele despărţirii de gruparea saudită, precizând că în acest sezon nu mai poate pregăti o altă echipă de acolo: "Obositor, dar o experienţă extraordinară. M-am simţit extraordinar, mi-am făcut mulţi prieteni acolo, a fost o experienţă unică, prima mea aventură în afara ţării şi mă bucur că am avut norocul să antrenez acolo. Când echipa traversează o perioadă dificilă, nu mai câştigaserăm de 6-7 meciuri, am făcut vreo 3 egaluri şi am pierdut vreo 4 meciuri, şi cu ghinion, dar asta este viaţa antrenorului, întotdeauna trebuie să fii cu bagajele pregătite. Am rămas prieten cu toţi cei de acolo, în relaţii foarte bune şi sper să mă întorc într-o zi.

(n.r. - întrebat dacă a primit vreo ofertă de a rămâne în Arabia Saudită). Concret, de la cluburi, nu. Din câte am înţele,  s-a şi schimbat legislaţia acolo, la federaţie, nu ai voie să antrenezi două echipe în acelaşi sezon.

Am primit foarte multe mesaje din partea multor agenţi, pe care nici nu îi cunoşteam, să îmi obţină semnătura ca să putem semna cu altă echipă", a declarat Daniel Isăilă pentru Telekom Sport. 

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe