Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Anunţ-bombă făcut de Rădoi! Aduce doi străini la echipa naţională: "Îmi plac şi o să vorbesc la FRF"

Anunţ-bombă făcut de Rădoi! Aduce doi străini la echipa naţională: "Îmi plac şi o să vorbesc la FRF"

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi, noul selecţioner al echipei naţionale, a anunţat că vrea să naturalizeze doi atacanţi străini.

Este vorba despre atacantul francez echipei CFR Cluj, Billel Omrani, şi vârful de la Gaz Metan Mediaş, Dumitru Cardoso, cel din urmă fiind pe jumătate român.

"În momentul de faţă sunt doi jucători străini care i-aş putea identifica în momentul de faţă ca jucători care ar putea fi naturalizaţi, Omrani şi Cardoso. Sunt jucătorii care mie îmi plac şi o să avem o discuţie la nivel de Federaţie

Nu avem cum să facem procedurile (n.r. - pentru meciul cu Islanda). Dar pentru perioada următoare.

Va fi foarte greu, pentru că trrbuie să vedem exact procedurile juridice, dacă are naţionalitate, cum, de la cine, bunic, străbunic, dacă are buletin sau paşaport...", a declarat Mirel Rădoi, la Telekom Sport.

În vârstă de 26 de ani, Billel Omrani joacă la CFR Cluj din 2016, timp în care a adunat 127 de meciuri şi a reuşti 36 de goluri şi 27 de pase decisive. Omrani are dublă cetăţenie, algeriană şi franceză, şi a crescut la academia clubului Olympique Marseille, pentru care a jucat în zece meciuri.

  • 3 - trei milioane de euro este cota lui Omrani, conform Transfermarkt.de

Cât despre Nicolao Manuel Dumitru Cardoso, el a intrat în atenţia presei de la noi în urmă cu aproape un deceniu, atunci când Napoli l-a transferat de la Empoli pentru 1,5 milioane de euro. La gruparea italiană, el a adunat însă doar 12 partide şi a fost împrumutat rând pe rând la Ternana, Cittadella, Urbs Reggina, Veria, Latina Calcio, Nottingham Forest, pentru ca în vara anului 2017 să fie cedat gratis la Alcorcon. Ulterior, el a mai evoluat la Gimnastic şi Livorno.

Interesant este că, deşi are tată din România şi mamă din Brazilia, iar el s-a născut în Suedia, Nicolao Dumitru a ales să joace pentru selecţionatele de juniori din Italia, pentru care a adunat 14 selecţii în perioada 2009-10 şi a reuşit să înscrie trei goluri. 

  • 450.000 de euro este cota lui Dumitru Cardoso

În vara acestui an, Cardoso a semnat cu Gaz Metan Mediaş, echipă la care a impresionat. Patru goluri şi trei assist-uri a reuşit Dumitru Cardoso la Gaz Metan.

Mirel Rădoi mai vrea un secund, pe lângă Dică şi Constantinovici

Noul selecţioner al echipei naţionale, Mirel Rădoi, a dezvăluit că ia în calcul să aducă în staff-ul său trei antrenori secunzi. Nicolae Dică şi Florin Constantinovici sunt primii doi, însă doar cel din urmă şi-a dat, deocamdată, acceptul.

"Deocamdată nu (n.r. - întrebat dacă l-a convins pe Dică), va trebui să vedem în momentul de faţă în următoarele zile dacă voi avea un staff cu doi sau chiar al treilea secund, vom vedea care vor fi oamenii. Chiar am avut o discuţie cu Dică şi cu alţi antrenori care pot fi secunzi pentru că trebuie să ştim de la bun început pentru că cine va veni, trebuie să parcurgă aceşti doi ani de la naţională. Nu vreau să trecem printr-un episod în care după o lună să primească ofertă şi să vrea să plece ca antrenor principal. Vorbim totuşi despre naţionala României, vreau să fiu foarte clar, nu vreau nici eu să încurc pe altcineva, nici altcineva să creeze o atmosferă neplăcută la nivel de staff.

Mirel Rădoi, noul selecţioner al echipei naţionale

Miercuri, Mirel Rădoi a semnat contractul de selecţioner şi a fost prezentat într-o conferinţă de presă la Casa Fotbalului. Tehnicianul în vârstă de 38 de ani a parafat un contract pe doi ani, urmând să stea pe banca echipei naţionale cel puţin până la finalul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022.

Afla mai multe despre: radoi 

viewscnt
Articole similare