Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Anunţ şoc al UEFA! CFR Cluj, CAMPIOANA României în 2020? Ar putea fi o nouă decizie istorică

BREAKING NEWS | Anunţ şoc al UEFA! CFR Cluj, CAMPIOANA României în 2020? Ar putea fi o nouă decizie istorică

Superliga

Comentarii

CFR Cluj ar putea fi desemnată campioana României mai repede decât s-ar fi aşteptat, dacă FRF va fi de acord cu propunerea UEFA de a "îngheţa" ligile naţionale.

  • Cele 55 de asociaţii europene se vor întâni, marţi, într-o şedinţă organizată de UEFA, în care se va discuta despre soarta ligilor naţionale, a competiţiilor europene, dar şi a EURO 2020. 

CFR Cluj, deja campioana României? Au existat precedente în Iugoslavia şi Chile

Conform AS, în acest moment UEFA este în favoarea menţinerii actualelor clasamente din ligile naţioanale şi speră că va avea parte de înţelegere şi din partea federaţiilor, care vor lua parte la şedinţa de marţi. Dacă FRF va fi de acord cu propunerea UEFA, atunci CFR Cluj va fi desemnată campioana României.

Clasamentul play-off-ului Ligii 1 înainte de întrerupere

  • 1 CFR Cluj - 30 de puncte
  • 2 FCSB - 26 de puncte
  • 3 Universitatea Craiova - 26 de puncte
  • 4 Astra - 24 de puncte
  • 5 FC Botoşani 24 de puncte
  • 6 Gaz Metan - 23 de puncte

Nu ar fi prima dată când o ţară şi-ar desemna campiona înainte de terminarea tuturor etapelor. În 1999, în Iugoslavia, campionatul a fost suspendat, din cauza raidurilor NATO din martie. Astfel, Partizan, care se afla pe primul cu 10 etape înainte de final, a fost desemnată campioană. 

În 2019, Universidad Catolica a devenit campioană în Chile, cu şase etape înainte de final, din cauza protestelor masive din ţara sud-americană. 

Sistem inedit în acest sezon din Liga 1? Cum se poate juca, dacă se reia campionatul

Consilierul lui Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, a anunţat forma pe care ar putea să o aibă restul campionatului din Liga 1, odată cu trecerea pericolului COVID-19. De asemenea, Vochin a lămurit şi care ar fi problema prelungirii campionatului din acest sezon şi peste perioada din vară. Întrebat despre modul în care se vor disputa restul etapelor din play-off-ul şi play-out Ligii 1, Andrei Vochin a expus una dintre posibilităţi. Astfel, echipele ar putea juca într-un mini-campionat pentru mizele din play-off şi play-out. 

Liga 1 şi competiţiile fotbalistice de pe teritoriul României, suspendate

În această săptămână, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că toate competiţiile fotbalistice au fost suspendate până pe 31 martie.

Liga 1 şi competiţiile fotbalistice din România, suspendate

"Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 şi luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Federaţia Română de Fotbal a decis să suspende toate competiţiile până la data de 31 martie 2020. Federaţia Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc şi să participe activ la măsurile pe care Guvernul României şi autorităţile internaţionale le recomandă pentru protejarea sănătăţii publice. Astfel, în urma unei şedinţe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului şi a consultărilor avute cu membrii afiliaţi, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgenţă, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competiţiile de fotbal, masculin şi feminin, precum şi de futsal, organizate în România.

Aşadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal şi competiţiile de la nivel judeţean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competiţiile de copii şi juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat şi turneul final al Cupei României la futsal.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porţile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor şi a personalului de specialitate.

De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herţegovina a fost anulată, la fel ca şi meciurile de pregătire ale selecţionatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acţiuni urmau să se desfăşoare în luna martie", a transmis FRF prin intermediul site-ului. 

 

Afla mai multe despre: cfr clujcfr cluj campioanauefacoronaviruscovid 19fcsbcfr cluj campioana 2020 

viewscnt
Articole similare