Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS Barca a bătut palma pentru o revenire bombă! ”Este adevărat!” Ce lovitură a dat Laporta

BREAKING NEWS Barca a bătut palma pentru o revenire bombă! ”Este adevărat!” Ce lovitură a dat Laportagalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Potrivit presei spaniole, olandezul Marc Overmars va fi noul director sportiv al Barcelonei.

 Actual secretar sportiv la Ajax Amsterdam, Marc Overmars revine pe Camp Nou de mână cu Joan Laporta, candidatul cu cele mai mari şanse să devină preşedintele catalanilor.

Fost jucător al Barcelonei între 2000 şi 2004, Overmars va reveni pe Camp Nou după mai bine de 16 ani, dar într-un alt rol: ”Este adevărat, Laporta l-a convins! Nu va refuza această nouă provocare” anunţă şi olandezii de la De Telegraaf.

Marc Overmars va fi astfel o parte importantă a proiectului sportiv gândit de Joan Laporta, el urmând a fi omul însărcinat de noul preşedinte să discute noile transferuri ale Barcelonei, scrie presa spaniolă.

Olandezul a jucat timp de patru sezoane la Barca, fiind unul dintre cei mai apreciaţi ”stranieri” ai catalanilor în anii 2000. Nu s-a apucat niciodată de antrenorat, preferând în schimb să îmbrace haina directorului sportiv. A mai lucrat în cadrul Federaţiei Olandeze de Fotbal, dar şi la Ajax Amstredam, club unde jucase timp de cinci sezoane, între 1992 şi 1997.

Trei antrenori pentru banca Barcelonei: sosirea lui Overmars schimbă lucrurile!

Revenirea lui Overmars ar putea însemna şi o schimbare la nivelul băncii tehnice. Favorit să preia Barcelona de la Ronald Koeman devine Erik ten Hag, actualul antrenor de la Ajax. Ten Hag este şi unul dintre antrenorii în care Joan Laporta, principalul favorit să devină preşedintele Barcelonei, are mare încredere. Olandezul este un nume care a mai fost vehiculat la Barcelona şi care corespunde criteriilor pe care le caută clubul. Înainte de toate, Erik ten Hag este un tehnician care iubeşte posesia, unul dintre stâlpii filosofiei de pe Camp Nou. Barca are şi alte variante pentru banca tehnică, ambele analizate bine de Laporta şi echipa sa.

Al doilea nume de pe lista Barcelonei ar fi Xavi Hernandez. Fostul mijlocaş al naţionalei Spaniei, care şi-a trecut în CV două Campionate Europene şi un Campionat Mondial, a anunţat şi când va ajunge pe Camp Nou ca antrenor. Xavi a jucat la Barca din 1998 până în 2015, iar ultima perioadă a carierei şi-a petrecut-o la Al Sadd, echipă pe care o antrenează în acest moment.

Al treilea nume de pe listă este o surpriză: Mikel Arteta. Considerat de mulţi drept urmaşul lui Pep Guardiola, Arteta o antrenează în prezent pe Arsenal. Fost jucător la juniorii Barcelonei, Mikel cunoaşte filosofia clubului şi a prins 42 de meciuri ca jucator la Barca B. A mai evoluat la PSG, Rangers, Sociedad, Everton şi Arsenal, iar ca antrenor a fost secundul lui Guardiola timp de trei ani, înainte să devină manager la Arsenal Londra.

Afla mai multe despre: laportaovermarsbarcelona 

viewscnt
Articole similare