Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Bătălia pentru cupele europene s-a simplificat! Echipa din play-off care nu a primit licenţa UEFA pentru viitorul sezon

BREAKING NEWS | Bătălia pentru cupele europene s-a simplificat! Echipa din play-off care nu a primit licenţa UEFA pentru viitorul sezongalerie foto

Superliga

Comentarii

Astra Giurgiu nu va putea să participe în viitoarea ediţie a cupelor europene, chiar dacă îşi va câştiga acest drept pe teren, prin proformanţele din campionat.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat astăzi lista echipelor din România care au primit licenţa UEFA, necesară pentru a evolua în ediţia 2018-2019 a Europa League şi Champions League.

Opt formaţii din Liga 1 au cerut licenţa, însă Astra şi Gaz Metan Mediaş nu au întrunit condiţiile necesare. Conform FRF, Astra a contestat "hotărârea instanţei de fond la Comisia de apel pentru acordarea licenţei cluburilor.

  • Gaz Metan Mediaş ar fi putut evolua în Europa League, în cazul în care ar fi câştigat Cupa României, însă nici ardelenii nu au primit licenţa.

Comisia de apel a pronunţat, astăzi, 27 aprilie, decizia definitivă şi executorie, prin care s-a respins apelul formulat de club şi s-a menţinut hotărârea Comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor – instanţa de fond".

De ce nu au primit Astra şi Gaz Metan licenţa:

  • 1. Asociaţia Fotbal Club Astra pentru încălcarea art. 47, existând datorii restante către angajaţi.
  • 2. Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaş pentru încălcarea art. 48, fiind în procedura de reorganizare judiciară conform legii insolvenţei.

Iată lista echipelor care au primit Licenţa UEFA pentru viitorul sezon:

1. Fotbal Club FCSB SA
2. Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
3. Club Sportiv U Craiova SA
4. Fotbal Club Viitorul SA
5. CSM Politehnica Iaşi
6. Asociaţia Fotbal Club Botoşani

Cum se împart cele patru locuri în cupele europene

În sezonul 2018-2019, Liga 1 va putea trimite patru echipe în cupele europene. Campioana va juca în preliminariile Champions League, în timp ce locurile doi şi trei, plus câştigătoarea Cupei României vor evolua în preliminariile Europa League. Dacă câştigătoarea Cupei României se clasează la finalul sezonului pe unul din primele trei locuri, care trimit oricum în Cupele Europene, atunci şi următoarea clasată (*cu drept de joc) din Liga 1 poate obţine biletele pentru Europa League.

În acest sezon, locul 4 ar putea duce în preliminariile Europa League, în condiţiile în care CS U Craiova e aproape calificată în finala Cupei României, după ce s-a impus cu 5-1 în meciul FC Botoşani, în manşa tur a semifinalelor, în timp ce formaţiile din cealaltă semifinală - Gaz Metan Mediaş şi Hermannstadt - nu au oricum drept de joc.

Cu Astra "soasă din joc", bătălia pentru ultimul loc care poate asigura calificarea în Europa League se va da între Viitorul şi CSM Poli Iaşi. Trupa lui Hagi are un avans de 9 puncte cu patru etape înainte de final, deci mai are nevoie de patru puncte din cele 12 puse în joc pentru a se asigura că încheie campionatul peste Poli Iaşi.

Iată cum arată în acest moment clasamentul Ligii 1:

 

Afla mai multe despre: astra giurgiugaz metanlicenta uefafrf 

viewscnt
Articole similare