Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | BOMBĂ în Liga 1! Un român merge în Premier League: "Îl vor în ianuarie şi au început discuţiile"

BREAKING NEWS | BOMBĂ în Liga 1! Un român merge în Premier League: "Îl vor în ianuarie şi au început discuţiile"galerie foto

Superliga

Comentarii

West Ham United vrea să transfere, în ianuarie, un tânăr jucător din Liga 1, anunţă presa engleză.

Este vorba despre goalkeeper-ul lui Dinamo, Ştefan Fara, în vârstă de 18 ani, care, conform unui anunţ făcut duminică în The Sun, a fost chemat la discuţii de oficialii clubului din Premier League.

Transferul românului este o prioritate pentru Manuel Pellegrini, care este nemulţumit de portarii pe care îi are la dispoziţie, notează sursa amintită. Sâmbătă, de pildă, tehnicianul lui West Ham s-a văzut nevoit să debuteze în Premier League un portar în vârstă de 33 de ani.

Cu toate acestea, transferul lui Fara nu este menit să rezolve problemele lui West Ham pe termen scurt, din moment ce românul nu a apucat încă să debuteze nici măcar la Dinamo, însă aducerea sa este una de viitor. În acelaşi timp, "ciocănarii" şi-ar dori să renunţe la spaniolul Roberto, odată cu transferul lui Robert Fara.

Cine este românul dorit în Premier League

Ştefan Brian Fara este al treilea portar al echipei din Ştefan cel Mare şi cel mai tânăr component al lotului dinamovist. Ştefan Brian Fara s-a născut 23 aprilie 2001, în Irlanda, la Dublin, însă are cetăţenie română şi s-a format la nivelul Centrului de Copii şi Juniori din cadrul clubului Dinamo. 

La 15 ani, Fara a câştigat titlul naţional de juniori C cu echipa antrenată de Mihai Dobre, anul trecut a cucerit Cupa României U19, iar în vara acestui an a fost portarul dinamoviştilor în finala Ligii Elitelor U19. Evoluţiile la Dinamo U19 i-au adus şi convocarea la reprezentativa sub 19 ani a României pentru meciurile amicale programate în luna august cu selecţionata similară a Israelului.

  • 13 este locul ocupat de West Ham în Premier League
  • 50.000 de euro este cota lui Ştefan Fara, conform Transfermarkt.de

West Ham a debutat un portar la 33 de ani

Portarul echipei West Ham United David Martin a debutat în Premier League la vârsta de 33 de ani, în meciul pe care formaţia lui l-a câştigat, sâmbătă, în deplasare, cu Chelsea (locul 4), în etapa a XIV-a a competiţiei.

La finalul meciului, jucătorii oaspeţilor l-au îmbrăţişat pe portarul lor, care a izbucnit în lacrimi după prima lui apariţie la cel mai înalt nivel al fotbalului englez. El a avut o contribuţie importantă la victoria "ciocănarilor" (locul 13), care îi îndepărtează pentru moment de zona retrogradării, după şapte meciuri fără succes în campionat.

David este fiul lui Alvin Martin, fost căpitan al echipei West Ham United. Tatăl şi fiul s-au îmbrăţişat, sâmbătă seară, pe Stamford Bridge, într-un moment emoţionant.

Martin este profesionist din 2003 şi a fost legitimat la Liverpool între 2006 şi 2010, dar nu a apucat să joace niciun meci în prima ligă. În această perioadă a fost împrumtat la mai multe echipe din eşaloanele inferioare, între care Leicester, Leeds şi Derby County.

Din 2010 şi până în 2017, Martin a evoluat la o echipă din liga a III-a, Milton Keynes Dons, şi apoi la Millwall, în Championship.

El a venit la West Ham în vară, ca al treilea portar şi a intrat pe teren, sâmbătă, după ce titularul Lukasz Fabianski s-a accidentat, iar rezerva Roberto Jimenez a avut evoluţii slabe.

Afla mai multe despre: dinamo 

viewscnt
Articole similare