Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | CFR Cluj a fost sancţionată de UEFA pentru încălcarea Fair-Play-ului Financiar. Cifrele dezastruoase din contabilitatea clujenilor

BREAKING NEWS | CFR Cluj a fost sancţionată de UEFA pentru încălcarea Fair-Play-ului Financiar. Cifrele dezastruoase din contabilitatea clujenilor

Superliga

Comentarii

CFR Cluj a fost sancţionată de UEFA pentru încălcarea Fair-Play-ului Financiar, deoarece a cheltuit mai mult decât a produs. Campioana României a semnat un acord pentru sezonul care urmează, dar va trebui să achite o penalizare de 200.000 de euro.

CFR Cluj a intrat pe lista neagră a cluburilor monitorizate de UEFA pentru încălcarea Fair-Play-ului Financiar. Reprezentanţii forului continental n-au fost de acord cu balanţa financiară a clubului şi au dictat sancţiuni. În acest moment, campioana României a reuşit să semneze un acord cu UEFA, care este însă valabil doar pentru sezonul următor.

Totuşi, CFR Cluj este obligată să achite o penalizare de 200.000 de euro, bani ce vor fi reţinuţi din bonusurile financiare pe care campioana României urmează să le primească pentru participarea în cupele europene. În plus, clujenii vor putea înscrie doar 23 de jucători, faţă de 25 - lista normală, în cupele europene.

Într-o situaţie mai delicată se află Olympique Marseille, care a semnat o înţelegere pe trei ani, timp în care trebuie să-şi reducă drastic datoriile. OM va putea avea un deficit de 30 de milioane de euro până la finalul anului 2020, dar în anului financiar 2021 acesta ar trebui să ajungă la 0. De asemenea, echipa franceză va trebui să achite o penalizare de două milioane de euro, la care se adaugă alte patru dacă va încălca unele condiţii impuse de UEFA.

Şi FK Kairat Almaty se află într-o situaţie dificilă. Echipa din Kazahstan a semnat un acord pe doi ani şi în anul financiar 2019 trebuie să aibă un deficit de cel mult 10 milioane de euro. Kairat trebuie să achite şi o penalizare de 600.000 de euro.

UEFA mai anunţă că CFR Cluj, Galatasaray SK, FK Kairat Almaty, Olympique Marseille, Maccabi Tel Aviv şi FC Porto vor fi monitorizate în sezonul care urmează, din cauza dezechilibrelor apărute între venituri şi cheltuieli.

Dezastru la CFR Cluj în anul fiscal 2018

Situaţia campioanei României nu este deloc de roz. Anul trecut, CFR Cluj a ieşit pe minus 7,54 milioane de euro. În plus, datoria clubului a urcat până la aproape 20 de milioane de euro. CFR Cluj a investit masiv anul trecut în salarii şi transferuri, în speranţa că-şi va recupera banii din prezenţa în grupele cupelor europene. Însă ratarea calificării a adus dezastrul. Ceea ce ridică mari semne de întrebare despre viitorul clubului, dacă nici în acest an nu va fi prezentă în grupele cupelor europene. De remarcat că CFR Cluj a cheltuit de aproape două ori mai mulţi bani decât a încasat.

CFR Cluj:

  • Venituri totale: 40.336.031 lei (8,51 milioane de euro)
  • Cheltuieli totale: 76.062.384 lei (16,05 milioane de euro)
  • Pierderi: 35.726.353 lei (7,54 milioane de euro)
  • Datorii: 93.889.802 lei (19,8 milioane de euro)

Afla mai multe despre: cfr clujfair play 

viewscnt
Articole similare