Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Cluburile din Liga 1 au votat scenariul prin care Dinamo retrogradează direct! Cum s-au împărţit voturile, U Craiova s-a abţinut EXCLUSIV

BREAKING NEWS | Cluburile din Liga 1 au votat scenariul prin care Dinamo retrogradează direct! Cum s-au împărţit voturile, U Craiova s-a abţinut EXCLUSIVgalerie foto

Superliga

Comentarii

Cluburile din play-out-ul Ligii 1 au fost înştiinţate că miercuri, de la 17:00, vor juca ultima etapă din acest sezon. Ulterior, campionatul va fi îngheţat şi toate echipele din Liga 1 vor alege unul dintre cele două scenarii propuse de LPF. În urma votului, a fost ales scenariul prin care ierarhia va fi stabilită în funcţie de punctele per meci acumulate în play-out.

UPDATE | Cluburile din Liga 1 au votat cum va fi stabilit clasamentul din play-out-ul ligii 1! S-a ales varianta a doua supusă votului, adică puncte per meci în play-out. Au fost şapte voturi pentru varianta a doua, 6şase puncte pentru prima variantă, puncte per meci în sezonul regular şi play-out, în timp ce U Craiova s-a abţinut

În cele din urmă, s-a ales scenariul în care Dinamo retrogradează. Se iau în calcul doar punctele făcute de fiecare echipă în play-out şi se împart la numărul de jocuri pe care aceasta le-a disputat.

  • Cine retrogradează: Dinamo, Chindia
  • Cine merge la baraj: Sepsi/Poli Iaşi

 

  • Dinamo mai poate salva ce se poate din acest sezon, doar dacă prinde locul de baraj, în urma meciurilor de miercuri. Dacă alb-roşii înving Viitorul şi Sepsi pierde cu Academica Clinceni, atunci Dinamo ajunge pe locul şase, iar covăsnenii retrogradează direct. 

UPDATE | Liga Profesionistă de Fotbal le-a cerut tuturor cluburilor din Liga 1 să voteze până astăzi, la ora 18:00, pe scenariu se va merge pentru stabilirea clasamentului final în play-out. Telekomsport.ro a anunţat în exclusivitate că LPF a pregătit două scenarii pentru clasamentul final, în contexul în care campionatul va fi suspendat. Mai jos aveţi toate informaţiile.


Cluburile din play-out-ul Ligii 1 au fost înştiinţate că miercuri, de la 17:00, a fost programată ultima etapă din acest sezon. LPF aşteaptă însă un răspuns din partea echipelor, care pot refuza să joace mâine, deoarece au fost anunţate cu mai puţin de 48 de ore înainte de fluierul de start. În cazul în care echipele din play-out vor refuza să joace miercuri, etapa va fi reprogramată şi cluburile vor fi obligate la o retestare pentru coronavirus, programată vineri, de la 18:30.

Clasamentul final nu va fi luat în considerare. Scenariul care o salvează pe Dinamo de la retrogradare

Marea problemă a acestui final de sezon este că Dinamo are cinci meciuri în minus. Echipa din Ştefan cel Mare n-a putut fi programată până acum din cauza numărului ridicat de cazuri de infectarea cu virusul COVID-19. Cum FRF a stabilit datele de 9 şi 12 august pentru barajul de menţinere în Liga 1, Dinamo nu mai are suficient timp la dispoziţie pentru a disputa cele cinci restanţe.

Drept urmare, LPF a decis să suspende campionatul în play-out, clasamentul final nu va fi luat în considerare şi au fost propuse două scenarii.

Scenariul în care Dinamo nu retrogradează. Se face un clasament în care sunt adunate punctele făcute de fiecare echipă în sezonul regular şi în play-out. Punctele sunt apoi împărţite la numărul de jocuri disputate de respectiva echipa. Scenariul o scapă pe Dinamo de retrogradare.

  • Cine retrogradează: Chindia, Poli Iaşi
  • Cine merge la baraj: Voluntari sau Clinceni (în funcţie de rezultatele din ultima etapă)

Scenariul în care Dinamo retrogradează. Se iau în calcul doar punctele făcute de fiecare echipă în play-out şi se împart la numărul de jocuri pe care aceasta le-a disputat.

  • Cine retrogradează: Dinamo, Chindia
  • Cine merge la baraj: Sepsi/Poli Iaşi

Decizia finală va fi luat în Adunarea Generală a LPF, care urmează să aibă loc în zilele următoare.

LPF s-ar putea confrunta cu încă o bătaie de cap

Dacă membrii Adunării Generale vor vota scenariul numărul 1, s-ar putea confrunta cu o nouă situaţie complicată. Voluntari şi Clinceni ar putea ocupa locul de baraj cu acelaşi număr de puncte şi cu acelaşi număr de meciuri. S-ar ajunge în acest scenariu dacă FC Voluntari o învinge pe Chindia şi Clinceni termină la egalitate cu Sepsi. FC Voluntari şi Clinceni ar ajunge astfel la o egalitate perfectă şi LPF trebuie să stabilească acum criteriile de departajare. 



 

Afla mai multe despre: liga 1dinamo 

viewscnt
Articole similare