Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Cosmin Olăroiu, SUPER lovitură! Ofertă de nerefuzat pentru marele antrenor român. Anunţul momentului

BREAKING NEWS | Cosmin Olăroiu, SUPER lovitură! Ofertă de nerefuzat pentru marele antrenor român. Anunţul momentului

Fotbal

Comentarii

Situaţie inedită în Orientul Mijlociu. Selecţionerul echipei naţionale a Emiratelor Arabe Unite, sârbul Ivan Jovanovic a fost destituit înainte de apuca să debuteze oficil în această postură. Pe lista scurtă a înlocuitorilor se regăseşte şi antrenorul român, Cosmin Olăroiu.

Federaţia de fotbal din Emiratele Arabe Unite a surprins prin această decizie, argumentul lor fiind faptul că antrenorul sârb nu are puterea de a transforma echipa într-o forţă, care are ca obiectiv o figură cât mai frumoasă la Campionatul Mondial din 2022, pe care îl organizează.

Aşa că s-a renunţat la sârbul, Ivan Jovanovic, de patru ori campion în Cipru, cu APOEL Limassol, dar şi câştigător al Cupei Golfului în 2014, cu Al-Nasr. Acesta nu va rămâne prea mult timp fără angajament, fiind dorit de mai multe formaţii din campionatul Emiratelor.

Cosmin Olăroiu, gata de o nouă lovitură! Se pregăteşte să revină în postura de selecţioner

Conform publicaţiei spaniole dobleamarilla.com, antrenorul român Cosmin Olăroiu, actualmente pe banca tehnică a chinezilor de la Jiangsu, face parte din lista posibililor înlocuitori, cu mari şanse. În afara lui Olăroiu, pe listă mai sunt spaniolul Rodolfo martin Arraubarrena, croatul Zlatko Dalic, finalist la ultimul Campionat Mondial cu naţionala ţării sale, şi argentinianul Juan Antonio Pizzi. S-a mai vehiculat şi numele brazilianului Luiz Felipe Scolari, însă acesta a negat vehement orice contract cu oficialii din emirate.

Dintre cei aflati pe listă, cea mai mare experienţă în Asia, implict în Orientul Mijlociu, o are Cosmin Olăroiu. Acesta a părăsit România în 2006, iar de atunci scrie istorie în Asia, cu formaţiile pe care le antrenează: 

  • un titlu şi două Cupe ale Prinţului Arabiei Saudite - Al Hilal
  • Cupa Qatar Stars - Al Sadd
  • două titluri şi Supercupa în Emiratele Arabe Unite  - Al Ain
  • două titluri, două Cupe şi trei Supercupe ale Emirateleor Arabe Unite - Al Ahli
  • finala Ligi Campionilor Asiei pierdută - Al Ahli

În plus, Cosmin Olăroiu a fost selecţionerul Arabiei Saudite pentru o scurtă perioadă, din 14 decembrie 2014, până în 31 ianuarie 2015, timp în care a bifat cinci meciuri: o victorie şi două înfrâgneri în grupele Cupei Asiei, plus alte două înfrângeri în două partide amicale.

Cosmin Olăroiu este antrenorul chinezilor de la Jiangsu Suning, din 28 martie 2018, iar contractul său se întinde până pe 31 decembrie 2021.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare