Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Cristi Balaj, noul şef al Agenţiei Naţionale Anti-Doping! Prima reacţie a fostului arbitru internaţional

BREAKING NEWS | Cristi Balaj, noul şef al Agenţiei Naţionale Anti-Doping! Prima reacţie a fostului arbitru internaţional

Special

Comentarii

Fostul arbitru internaţional Cristi Balaj a fost numit în funcţia de şef al Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD) printr-o decizie a Guvernului României.

Balaj o înlocuieşte în funcţie funcţie pe Graziela Vâjială, cea care deţinea funcţia de preşedinte al ANAD din 2005.

Cristi Balaj (47 de ani) a devenit consilier la Ministerul Tineretului şi Sportului în 2017, după o carieră de peste două decenii în arbitraj, dintre care 13 ani a fost arbitru FIFA, fiind considerat în momentul retragerii unul dintre cei mai buni arbitri români şi având o imagine excelentă în lumea fotbalului.

Contactat de Telekom Sport, Cristi Balaj a confirmat numirea în noua funcţie, precizând şi care sunt obiectivele sale pe termen scurt.



În decembrie 2017, Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) suspenda activitatea laboratorului Anti-Doping de la Bucureşti, iar unul din obiectivele principale ale noului şef al ANAD este ridicarea acestei suspendări în cel mai scurt timp.

"Vin în primul rând cu dorinţa de a milita pentru un sport cât mai curat şi îmi doresc să asigur o transparenţă a agenţiei. Trebuie să venim în rândul sportivilor şi al celor care practică sportul, să-i îndrumăm şi să-i sprijinim în activitatea lor.

De asemenea, ca prim obiectiv e importantă ridicarea suspendării autorizării laboratorulului de la Bucureşti.

Vreau să-i mulţumesc doamnei Graziela Vâjială pentru nivelul la care a dus agenţia şi pentru modul în care arată în aceste moment
", a declarat Cristi Balaj pentru Telekom Sport.

Graziela Vâjială a confirmat plecarea de la şefia ANAD printr-un comunicat de presă: "Mă retrag din motive strict personale, iar unul dintre ele este că am simţit nevoia să-i las pe tineri să preia ştafeta. Las pe mâini bune activitatea anti-doping din România, întrucât am deplină încredere în oamenii pe care i-am format în cadrul Agenţiei. Există acolo o echipă de specialişti pe care oricine se poate baza”, a spus Vâjială.

Afla mai multe despre: cristi balajanadvajialasef agentia nationala anti-doping 

viewscnt
Articole similare