Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Decizie drastică luată de FRF pentru Liga 1. Chiajna, principala echipă afectată. Va apărea un nou post în organigrama cluburilor

BREAKING NEWS | Decizie drastică luată de FRF pentru Liga 1. Chiajna, principala echipă afectată. Va apărea un nou post în organigrama cluburilor

Superliga

Comentarii

Comitetul Executiv al FRF a interzis gazonul sintetic, din sezonul următor. În această situaţie, cea mai afectată este Concordia Chiajna, singura echipă din Liga 1 care are suprafaţă de joc sintetică.

Membrii Comitetului Executiv au decis să interzică din sezonul următor gazonul sintetic pe terenurile echipelor din Liga 1. În prezent, singura astfel de suprafaţă este montată pe stadionul din Chiajna, care va fi astfel nevoită să revină la gazonul natural sau să opteze pentru un teren hibrid. În caz contrar, stadionul Concordiei nu va fi omologat pentru Liga 1.

Concordia Chiajna a decis în vara lui 2014 să-şi monteze gazon artificial, deoarece s-a considerat că este o soluţie mai ieftină, dar şi mai uşor de întreţinut. Stadionul din Chiajna avea mari probleme cu gazonul şi oficialii clubului au apelat  astfel la o suprafaţă de joc sintetică. Însă, de-a lungul timpului, adversarii s-au arătat în mai multe rânduri deranjaţi de noua suprafaţă de joc.

FRF vrea să rezolve problema terenurilor din România

Aproape toate echipele din România au probleme cu terenurile în momentul în care condiţiile meteo devin nefavorabile. Cu mici excepţii, suprafeţele de joc arată deplorabil, îngheţate, denivelate şi sau chiar fără iarbă. În Comitetul Executiv al FRF s-a decis astfel ca fiecare club să desemneze special o persoană care să se ocupe exclusiv de îngrijirea gazonului. Măsura este obligatorie pentru echipele din primele două ligi.

Periodic, FRF va organiza cursuri despre întreţinerea gazonului, la care angajaţii desemnaţi de cluburi vor fi obligaţi să participe. De asemenea, o altă măsură importantă este că terenurile vor fi omologate de mai multe ori pe parcursul unui sezon, nu o singură dată, cum era până acum. Practic, dacă o echipă nu are în iarnă terenul bun, pierde omologarea pentru stadionul pe care joacă.

”În şedinţa trecută de comitet executiv vă spuneam că introduceam în sistemul de Liga 1 obligativitatea de a avea o persoană care să se ocupă de întreţinerea terenului de joc. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la liga a doua, iar în primăvara anului 2019 vom organiza pentru prima dată în România un program de pregătire pentru cei care îngrijesc suprafeţele de joc din România şi vom introduce şi o certificare pentru aceste perosane. O altă decizie foarte importantă care a fost luată azi face referire la omologare, la acest concept de omologare.15 După cum ştiţi, până acum, în fotbalul românesc, omologarea se făcea o singură dată la începutul sezonului competiţional. Începând din următorul sezon, omologarea poate fi ridicată pe o perioadă nelimitată”, a explicat Răzvan Burleanu.

Afla mai multe despre: concordia chiajnafrfcomitetul executivliga 1gazon sintetic 

viewscnt
Articole similare