Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Edward Iordănescu dă prima lovitura după revenirea la CFR! Campioana aduce un jucător crescut de Twente

BREAKING NEWS | Edward Iordănescu dă prima lovitura după revenirea la CFR! Campioana aduce un jucător crescut de Twente

Fotbal

Comentarii

Cu un nou antrenor pe banca tehnică, în persoana lui Edward Iordănescu (42 de ani), oficialii celor de la CFR Cluj se pregătesc şi de o nouă serie de transferuri. Unul dintre jucătorii pe care l-ar dori ardelenii este Ronaldo Deaconu (23 de ani), de la Gaz Metan Mediaş.

Ronaldo Deaconu vine de la Gaz Metan Mediaş, ultimul club la care a activat ca antrenor Edward Iordănescu. Tehnicianul îl cunoaşte foarte bine şi-l apreciază pe mijlocaş, considerându-l excelent pentru formaţia din Gruia. De asemenea, oficialii campioanei îl aveai deja în vizor pe Deaconu, iar ultimele evoluţii ale jucătorului nu a făcut decât să-i confirme valorea şi să accentueze interesul pentru acesta.

În acest sezon, Deaconu a marcat 5 goluri şi a oferit 2 pase de gol în 10 runde pentru Gaz Metan Mediaş, fiind unul dintre cei mai prolific mijlocaşi din Liga 1. Cota de piaţă a jucătorului, conform Transfermarkt, este de 200.000 de euro. Cu toate acestea, suma cerută de Gaz Metan celor de la CFR Cluj ar putea fi cel puţin dublă.

Ronaldo Deaconu, junior la FCSB

CFR Cluj nu este singurul club care îl doreşte pe Ronaldo. Şi Gigi Becali l-ar dori la club pe mijlocaş. De fapt, ar fi o reîntoarcere a lui Deaconu la clubul unde şi-a făcut junioratul până la vârsta de 12 ani. Aflată şi ea în lupta pentru titlu, FCSB este în căutarea unui jucător tânăr, de preferat român, care să devină executantul fazelor fixe. Profil în care Deaconu se încadrează excelent.

A fost în curtea lui Hagi. Dinamo l-a "ratat"

Din 2009 până în 2011 activat la Academia "Gheorghe Hagi", însă nu a impresionat aşa cum s-ar fi aşteptat lumea. Aşa că a fost lăsat să plece liber de contract în Olanda, la academia celor de la FC Twente. Acolo, Deaconu a jucat pentru grupele U15, U17 şi U19 ale clubului, însă a fost lăsat liber de contract în 2016.

Ronaldo Deaconu a revenit în România, la ASA Târgu Mureş, iar după un sezon se muta la Concordia Chiajna. În 2018,  Ronaldo Deaconu a fost foarte aproape să ajungă la Dinamo, clubul său de suflet, însă mutarea nu s-a mai realizat din cauza managementului defectuos al "câinilor", tipic ultimilor 10 ani.

În 2019, Deaconu ajuns în Croaţia, la HNK Gorica, însă nu avea să sdea deâct şase luni, fiind vândut la Sepsi pentru 100.000 de euro. La Gaz Metan a ajuns în vara lui 2020, din postura de jucător liber de contract.

  • 95 de meciuri, 9 goluri şi 11 pase de gol are Deaconu în Liga 1.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare