Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | FC Barcelona pregăteşte transferul unui român: "Vor să plătească 8.000.000 de euro pentru el"

BREAKING NEWS | FC Barcelona pregăteşte transferul unui român: "Vor să plătească 8.000.000 de euro pentru el"galerie foto

FC Barcelona

Comentarii

FC Barcelona vrea să transfere un fotbalist de origine română, informează presa spaniolă.

Anunţul a fost făcut de Mundo Deportivo, ziarul de casă al campioanei Spaniei, care notează că FC Barcelona este foarte interesată de transferul lui Karim Adeyemi, fotbalist născut la Munchen, dintr-un tată nigerian şi dintr-o mamă româncă.

Fotbalistul cu mamă româncă a fost remarcat de legendarul fotbalist olandez Patrick Kluivert, actualul director al academiei Barcelonei. Mundo Deportivo scrie că olandezul va face tot ce ţine de el pentru a-l transfera pe Adeyemi.

"Puştiul deţinut de Salzburg este pariul lui Patrick Kluivert şi ar putea costa opt milioane de euro", scrie Mundo Deportivo.

În vârstă de doar 17 ani, Adeyemi este legitimat la campioana Austriei, Red Bull Salzburg, însă din 2018 evoluează sub formă de împrumut la gruparea de liga a doua austriacă FC Liefering.

În acest sezon, Adeyemi a impresionat în liga secundă din Austria, reuşind să contribuie la nouă goluri în nouă apariţii - cinci goluri şi patru assist-uri. Adeyemi a impresionat şi în UEFA Youth League, pentru Red Bull Salzburg U19, având, de asemenea, două goluri în două partide, cu Genk şi Liverpool.

Deşi este născut din tată nigerian şi mamă româncă, Adeyemi a optat pentru naţionala Germaniei, pentru care a strâns 13 selecţii la nivel de juniori

  • 1,5 milioane de euro este cota lui Karim Adeyemi, conform Transfermarkt.de
  • 5 goluri a înscris Adeyemi la naţionalele de juniori ale Germaniei

FC Barcelona a vrut să-l transfere pe Ianis Hagi

Vara trecută, FC Barcelona a fost interesată şi de Ianis Hagi - ajuns între timp la Genk -, însă clubul Viitorul a le-a închis uşa catalanilor, a susţinut Gică Popescu, la vremea respectivă. La rândul său, Gheorghe Hagi a declarat în repetate rânduri că îşi doreşte ca fiul său să meargă la o echipă unde să fie privit drept titular, pentru a nu repeta experienţa neplăcută de la Fiorentina, club de unde a fost răscumpărat de Viitorul.

"Există interes şi din partea Barcelonei, au existat discuţii cu Barcelona, deocamdată proiectul sportiv pe care ni-l propune Barcelona pentru noi nu este de interes. Asta nu înseamnă că într-o zi două să nu vină cu o altă propunere tehnică. Important este că astfel de echipe se interesează. Asta arată cât de respectat şi cât de improtant este Ianis pentru cluburile mari", a declarat Gheorghe Popescu, în vară.

Doar trei români au jucat la FC Barcelona

De-a lungul timpului, doar trei români au evoluat pentru FC Barcelona. Primul a fost Nicolae Simatoc, care a jucat pentru echipa blaugrana între 1950-1952. Următorul a fost Gică Hagi, care a jucat la FC Barcelona în perioada 1994-1996, reuşind să cucerească Supercupa Spaniei. La rândul său, Gică Popescu a evoluat la FC Barcelona în perioada 1995-1997, timp în care a purtat şi banderola de căpitan al echipei catalane. Cu FC Barcelona, ”Baciul” are trei trofee: Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei şi Cupa UEFA.

FC Barcelona şi Real Madrid propun ca El Clasico amânat să se dispute la 18 decembrie

Cluburile FC Barcelona şi Real Madrid au anunţat, vineri, că au convenit să propună data de 18 decembrie pentru disputarea El Clasico amânat.

“Ca urmare a deciziei comisiei de competiţii a Federaţiei Spaniole de Fotbal, conform căreia a fost amânat meciul care era programat sâmbătă, 25 octombrie, între FC Barcelona şi Real Madrid, şi cele do cluburi trebuie să ajungă la un acord pentru o altă dată, Real Madrid anunţă că data propusă de ambele cluburi în cauză este 18 decembrie”, se arată pe site-ul clubului Real Madrid.

Şi FC Barcelona a anunţat că data pe care o propune este 18 decembrie. “Clubul regretă neplăcerile cauzate de această amânare membrilor, membrilor cluburilor de suporteri şi suporterilor şi a început paşii necesari pentru a returna banii pe tichetele deja cumpărate pentru data de 21 octombrie”, a adăugat FC Barcelona.

Partida FC Barcelona – Real Madrid, contând pentru etapa a zecea a campionatului Spaniei, a fost amânată ca urmare a tensiunilor din Catalonia. Meciul urma săă fie primul pentru FC Barcelona acasă după condamnarea la închisoare a liderilor separatişti catalani pentru rolul lor în tentataiva de secesiune a Cataloniei în 2017.

Afla mai multe despre: barcelona 

viewscnt
Articole similare