Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Grupul Suning a renunţat la campioana Chinei, Jiangsu! Fosta echipă a lui Olăroiu, în colaps: "Toate echipele încetează să funcţioneze!"

BREAKING NEWS | Grupul Suning a renunţat la campioana Chinei, Jiangsu! Fosta echipă a lui Olăroiu, în colaps: "Toate echipele încetează să funcţioneze!"galerie foto
Comentarii

Jiangsu FC, formaţia pe care Cosmin Olăroiu a făcut-o campioană în China, s-ar putea desfiinţa, notează presa chineză.

UPDATE 28 februarie, 9:30 - Suning Group, cel care controla echipa Jiangsu, a anunţat, printr-un comunicat oficial, că toate echipele care-i aparţineau, inclusiv campioana Chinei, încetează să funcţioneze de astăzi! Jiangsu FC este în căutare de noi investitori pentru viitorul apropiat al clubului.


Contrar tuturor aşteptărilor, Cosmin Olăroiu a făcut-o campioană pe Jiangsu FC (n.r fostă Suning) în China. Deşi pleca în cursa pentru titlu cu şansa a patra, gruparea antrenată la acea vreme de tehnicianul român, a reuşit în mod surprinzător să oprească supremaţia binomului Shanghai SIPG - Guangzhou Evergrande.

Între timp, antrenorul român a părăsit echipa, iar cei mai importanţi jucători ai formaţiei au plecat şi ei sau sunt pe cale să o facă. La trei luni de la câştigarea titlului de campioană, Jiangsu se confruntă cu posibilitatea reală de a se desfiinţa. Potrivit presei chineze, situaţia financiară dificilă ar putea reprezenta sfârşitul clubului din Nanjing.

Italienii de la fcinter1908.it notează şi ei: ”Oficialii clubului sunt dispuşi să vândă echipa, atât timp cât cumpărătorii îşi asumă datoria, de aproximativ 63 de milioane de euro. În absenţa cumpărătorilor, clubul ar putea dispărea”

Şi chinezii anunţă că riscul de dispariţie al clubului este unul real: ”Echipa campioană din Super Liga, Jiangsu FC, pare aproape de desfiinţare. Un lucru extrem de dureros pentru fotbalul chinez şi nu numai. Paradoxal, concernul ar putea păstra o echipă în Europa, dar ar urma să desfiinţeze un club din competiţia internă. Jiangsu ar fi prima campioană care se poate desfiinţa imediat, o pată pentru fotbalul din China. Vestea a detonat instantaneu lumea fotbalului chinez.” relatează Stcn.com

Jiangsu Football Club este un club înfiinţat acum 63 de ani, transformat în club profesionist în 1994. Gruparea chineză a cucerit sub comanda lui Cosmin Olăroiu primul său titlu din istorie şi îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu pe Nanjing Olympic Sports Centre. Formaţia mai cucerise în trecut Cupa Chinei în 2015 şi Supercupa Chinei în 2013.

Până la sosirea lui Olăroiu, performanţele recente în Superliga Chineză nu au fost cele mai bune. În 2013, Jiangsu a fost pe locul 13, în 2015 pe locul 9, iar în 2017 pe locul 12. 
 

Afla mai multe despre: olăroiujiangsu suning 

viewscnt
Articole similare