Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Încă o echipă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Are şanse mari la medalii

BREAKING NEWS | Încă o echipă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Are şanse mari la medalii

Baschet

Comentarii

Naţionala feminină de 3x3 s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo! România va fi reprezentată în turneul feminin de baschet 3x3 din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, alături de Rusia, China, Mongolia şi alte patru naţiuni, care vor fi stabilite după disputarea unor turnee de calificare.

Baschetul românesc a obţinut această calificare istorică gratie poziţiei din clasamentul mondial al federaţiilor naţionale realizat de FIBA până la data de 31 octombrie 2019. România s-a situat, la feminin, pe locul 4 în lume şi pe locul 2 în Europa, în ceea ce priveşte baschetul 3x3.  
“Este una dintre cele mai frumoase zile ale baschetului românesc. Sunt foarte mândru de această reuşită care se datorează baschetului feminin românesc. Mă bucur că baschetul românesc se alătură lotului olimpic care va reprezenta ţara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokyo” – Horia Păun, preşedinte FR Baschet.
În cadrul unei ceremonii organizate la la Utsunomiya (Japonia), la care au participat preşedintele Hamane Niang şi secretarul general Andreas Zagklis, Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA) a anunţat oficial numele primelor naţiuni calificate la turneul de baschet 3x3 din cadrul Jocurilor Olimpice din 2020 în baza clasamentului mondial al federaţiilor naţionale. La feminin, ordinea finală din ierarhia mondială realizata de FIBA a fost următoarea: 1. Rusia; 2. China; 3. Mongolia; 4. ROMÂNIA.
România a mai fost reprezentată o singură dată în intrecerile olimpice, la ediţia de la Helsinki din 1952. Echipa masculină de baschet nu a reuşit atunci accederea în faza grupelor principale, jucând doar două meciuri preliminare cu Italia şi Canada.

Sportivii români calificaţi la Tokyo 2020

Atletism (5): Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului)
Canotaj (18): patru rame masculin, dublu vâsle feminin - categorie uşoară, patru rame feminin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, dublu rame masculin
Ciclism (1): Vlad Dascălu (mountain bike)
Fotbal (18): echipa naţională olimpică
Gimnastică artistică (2): Maria Holbură (individual compus), Marian Drăgulescu (sărituri)
Înot: Robert Glinţă (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate)
Kaiac-canoe: canoe-2 masculin pe 1.000 m
Lupte: Alina Vuc (cat. 50 kg)
Tir sportiv: Laura Coman (puşcă aer comprimat 10 m)
Baschet: echipa feminină 3x3
 

 

Afla mai multe despre: tokyo2020baschet3x3 

viewscnt
Articole similare