Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Jurgen Klopp o părăseşte pe Liverpool după nouă ani

BREAKING NEWS | Jurgen Klopp o părăseşte pe Liverpool după nouă ani

Liverpool

Comentarii

Jurgen Klopp pleacă de la Liverpool după nouă sezoane petrecute pe banca formaţiei din Merseyside.

Tehnicianul german o părăseşte pe Liverpool după nouă ani petrecuţi pe Anfield, alături de "cormorani".

Klopp o va părăsi pe Liverpool la finalul sezonului, a anunţat tehnicianul german.

Klopp a preluat-o pe Liverpool în 2015, după plecarea lui Brendan Rodgers. În perioada sa petrecută pe Anfield, Jurgen Klopp a cucerit trofeul UEFA Champions League, Cupa Mondială a Cluburilor, Supercupa Europei, un titlu în Premier League, Cupa Angliei, Cupa Ligii Angliei şi Community Shield.

Primul titlu în era Premier League pentru Liverpool, obţinut de Jurgen Klopp

Jurgen Klopp a ghidat-o pe Liverpool spre primul titlu din era Premier League, eră care a început în sezonul 1992-1993.

Cu Jurgen Klopp pe bancă, Liverpool a cucerit şi primul trofeu UEFA Champions League după cel din 2005, în anul 2019, în urma unei finale câştigate în faţa celor de la Tottenham Hotspur, scor 2-0.

Cu un an în urmă, în 2018, "cormoranii" au pierdut o finală de UEFA Champions League, în faţa celor de la Real Madrid.

Liverpool a mai bifat o prezenţă în ultimul act al competiţiei europene intercluburi, în 2022, finală în care a fost învinsă încă o dată de Real Madrid, scor 1-0.

"Voi părăsi clubul la sfârşitul sezonului. Pot să înţeleg că acesta este un şoc pentru mulţi oameni în acest moment, când auzi pentru prima dată, dar evident că voi explica – sau cel puţin voi încerca să explic. Iubesc totul despre acest club, iubesc totul despre oraş, iubesc totul despre suporterii noştri, iubesc echipa, iubesc personalul. Iubesc totul.

Dar faptul că tot iau această decizie vă arată că sunt convins că este cea pe care trebuie să o iau. Nu mai am energie. Nu am nicio problemă acum, evident, ştiam deja de mai mult timp că va trebui să o anunţ la un moment dat, dar acum sunt absolut bine.

Ştiu că nu pot face treaba din nou şi din nou şi din nou şi din nou. După anii pe care i-am avut împreună şi după tot timpul petrecut împreună şi după toate lucrurile prin care am trecut împreună, respectul a crescut pentru voi toţi, dragostea a crescut pentru voi şi cel puţin vă datorez este adevărul – şi ăsta este adevărul." a declarat Jurgen Klopp, pentru site-ul oficial al celor de la Liverpool.

"Am spus clubului încă din noiembrie. Trebuie să explic un pic că poate că munca pe care o fac oamenii o văd din exterior, sunt pe linia de tuşă şi la antrenamente şi chestii de genul acesta, dar majoritatea tuturor lucrurilor se întâmplă în jurul acestui gen de lucruri. Asta înseamnă că începe un sezon şi deja planifici cam tot sezonul următor.

Când stăteam acolo împreună şi vorbeam despre potenţiale achiziţii, despre următorul cantonament de vară şi despre cum putem merge oriunde, mi-a venit gândul: "Nu sunt sigur că mai sunt aici atunci" şi eu însumi am fost surprins de acest lucru. Evident că am început să mă gândesc la asta.

Nu a început (n.r. atunci), dar bineînţeles că sezonul trecut a fost un fel de sezon super-dificil şi au fost momente în care la alte cluburi probabil că decizia ar fi fost: 'Haideţi, vă mulţumesc foarte mult pentru tot, dar probabil că ar trebui să ne despărţim aici, sau să ne terminăm aici'. Asta nu s-a întâmplat aici, evident.

"Pentru mine a fost super, super, super, super-important că pot ajuta să aduc această echipă înapoi pe linia de plutire. Doar la asta mă gândeam.

Când mi-am dat seama destul de devreme că s-a întâmplat, este o echipă foarte bună, cu un potenţial masiv şi o super grupă de vârstă, super caractere şi toate astea, atunci am putut începe să mă gândesc din nou la mine şi acesta a fost rezultatul. Nu este ceea ce îmi doresc, ci doar ceea ce cred că este 100% corect", a mai spus Klopp.

Afla mai multe despre: liverpooljurgen klopppremier league 

viewscnt
Articole similare