Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Kylian Mbappe a semnat! 200.000.000 de euro pentru campionul mondial. Toate detaliile afacerii colosale

BREAKING NEWS | Kylian Mbappe a semnat! 200.000.000 de euro pentru campionul mondial. Toate detaliile afacerii colosalegalerie foto

PSG

Comentarii

Kylian Mbappe a dat marea lovitură! Va semna în următoarele zile un mega contract cu firma de echipament sportiv Nike, contract care îi va aduce 200 de milioane de euro în conturi.

Kylian Mbappe nu se simte bine la PSG, iar relaţia sa cu Thomas Tuchel (antrenorul francezilor) nu este cea mai bună.

Pentru atacantul francez Kylian Mbappe exista însă şi veşti foarte bune în ultima vreme. Interesul concernului Adidas pentru starul parizienilor i-a pus în alertă pe americanii de la Nike. Germanii i-ar fi pus pe masă un contract foarte apropiat de cel al lui Messi, cel mai bine remunerat fotbalist al Adidas.

Bătaia dintre cei doi giganţi va fi tranşată însă, fără prea mari emoţii de Nike, care i-a pus pe masă lui Mbappe 34 de milioane de euro anual, în fiecare din următorii 6 ani. Conform mai multor surse din Franţa, Kyilian a acceptat deja propunerea americanilor, care îi aduce în conturi peste 200 de milioane de euro. Mbappe ar deveni unul dintre cei mai bine plătiţi sportivi din lume, puştiul lui PSG încasând sume importante şi din alte contracte de publicitate, dar şi din salariul de la echipa de club.

Lupta dintre Nike şi Adidas pentru semnăturile celor mai buni sportivi din lume este deja una istorică. Şi lumea fotbalului este împărţită de cele două mari concerne în două, iar cele mai bune exemple sunt super starurile Leo Messi şi Cristiano Ronaldo, adevărate icon-uri pentru cele două mari branduri. Fiecare dintre ei adună sume uriaşe (mult mai mari ca Mbappe) din contractele individuale cu Adidas şi Nike.

Americanii de la Nike îi au printre alţii sub contract pe Eden Hazard, Harry Kane, Sergio Ramos, Dani Alves, Neymar, Virgil van Dijk, Marcus Rashford, Marco Verratti sau Kevin de Bruyne.

Adidas răspunde cu David de Gea, Dele Alli, Matthijs de Ligt, Paul Pogba, Karim Benzema, Gareth Bale, Paulo Dybala, Roberto Firmino sau James Rodrigues.

Kylian Mbappe intră acum într-o galerie selectă din punct de vedere financiar, din care mai fac parte Cristiano Ronaldo, Leo Messi şi Neymar Junior, adică cei mai bine plătiţi trei fotbalişti din lume, conform incasărilor din ultimii ani. Nike nu avea cum să-şi piardă starul în ascensiune, iar Le Parisien scrie că după primii 3 ani din noul contract, Mbappe are posibilitatea prelungirii în alţi termeni. Există informaţii care susţin că Nike ar urma să-i suplimenteze câştigurile din acel an cu pese 50 de milioane de euro anual, un moment care ar coincide cu preluarea ştafetei mondiale de la Messi şi Ronaldo.

Le Parisien: Mbappe merge la Jocurile Olimpice!

În altă ordine de idei, Kylian Mbappe, ar putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor, informează Le Parisien, citat de lequipe.fr.

Mbappe, 20 de ani, este un titular incontestabil al primei reprezentative a Franţei, pentru care a jucat deja 34 de meciuri şi a marcat 13 goluri. În aceste condiii, el a "sărit" peste etapa naţionalei U21 şi nu a participat cu echipa de tineret la Campionatul European de vara tracută, la care Franţa, aflată în grupa României, a ajuns în semifinale, la fel ca naţionala lui Mirel Rădoi, obţinând calificarea la Tokyo 2020.

Însă preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, îl doreşte pe atacantul lui PSG în echipa olimpică şi va discuta cu acesta pentru a-l încerca să-l convingă să participe. Înainte de a discuta cu Mbappe, Le Graet trebuie să obţină acceptul lui Leonardo, directorul sportiv al clubului parizian, de a-i permite jucătorului să se alăture echipei olimpice.

Turneul olimpic de fotbal va avea loc între 23 iulie 2020 şi 8 august 2020, ceea ce însemană că Mbappe, dacă va participa, va rata mare parte din perioada de pregătire din vară cu PSG. În plus, ar fi o solicitare importantă pentru el, ţinând cont că din 12 iunie 2020 şi până, posibil, 12 iulie 2020, tânărul fotbalist va juca cu naţionala "mare" la turneul final al Campionatului European de fotbal.

Kylian Mbappe este cel mai scump fotbalist din lume

Mbappe conduce un podium pe care se mai regăsesc englezul Raheem Sterling (Manchester City), cu 227,7 milioane de euro şi egipteanul Mohammed Salah (Liverpool), cu 175,1 milioane euro.

Potrivit CIES, 20 de jucători valoarează la început de an 2020 peste 100 de milioane de euro.

Cel mai scump jucător din lume, brazilianul Neymar, transferat în august 2017 de la Bareclona la PSG pentru 222 de milioane de euro, valorează acum doar 100,4 milioane de euro, fiind pe locul 19 în această ierarhie.

Cei mai valoroşi jucători din lume, potrivit CIES, sunt următorii:

1. Kylian Mbappe (PSG) 265,2 milioane de euro;

2. Raheem Sterling (Manchester City) 227,7;

3. Mohammed Salah (Liverpool) 175,1;

4. Jadon Sancho (Borussia Dortmund) 168,9;

5. Sadio Mane (Liverpool) 155;

6. Harry Kane (Tottenham) 150,5;

7. Marcus Rashford (Manchester United) 134,3;

8. Lionel Messi (Barcelona) 125,5;

9. Antoine Griezmann (Barcelona) 123,6;

10. Lautaro Martinez (Inter) 115,7;

 Galerie foto

Afla mai multe despre: kylian mbappenike 

viewscnt
Articole similare