Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Lionel Messi şi FC Barcelona au ajuns la o înţelegere comună! Când urmează să se facă anunţul

BREAKING NEWS | Lionel Messi şi FC Barcelona au ajuns la o înţelegere comună! Când urmează să se facă anunţul

Lionel Messi

Comentarii

Presa din Spania scrie că FC Barcelona şi Lionel Messi au ajuns, în sfârşit, la un acord de principiu pentru prelungirea contractului pe cinci sezoane.

Potrivit Sport, Messi, al cărui contract a expirat la 30 iunie, va semna până în 2026. Oficializarea va fi făcută joi sau vineri. La 34 de ani, Messi ar fi acceptat o reducere a salariului de 50 la sută, în contextul în care FC Barcelona se confruntă cu probeleme financiare şi trebuie să respecte un plafon financiar impus de la LaLiga.

Messi a acceptat o reducere salarială de 50 la sută

Leo Messi are în continuare poftă de a purta tricoul cu numărul 10 al Barcelonei, pentru cel puţin încă 5 ani. El aşteaptă cu nerăbdare să continue pe Camp Nou , iar deocamdată exclude o potenţială plecare de la echipa unde a făcut istorie.

Messi a înţeles situaţia prin care trece clubul şi a decis să îşi reducă salariul cu 50 la sută. De fapt, banii nu ar fi fost niciodată o problemă în negocieri, ci impozitarea lor. Aceasta ar fi o problemă delicată, deoarece niciuna dintre cele două părţi nu doreşte să facă un pas greşit. 

Acordul nu poate fi considerat definitiv, dar totul este într-un stadiu foarte avansat, iar cel mai probabil, Messi va semna. Tot ce mai urmează de făcut este ca ultimele detalii să fie puse la punct, iar anunţul ar urma să fie făcut la sfârşitul lunii iunie. Clauza de reziliere a contractului este de 350 de milioane de euro. 

Messi, legenda clubului catalan

Messi s-a aflat sub contract cu Barca de 7.478 de zile, de la semnarea primului său acord cu gruparea de pe Camp Nou, în data 8 ianuarie 2001, pe un şerveţel de hârtie. El şi-a făcut debutul oficial în prima echipă a catalanilor în 2004, iar de atunci a disputat 778 de meciuri şi a înscris 672 de goluri în toate competiţiile.

Lionel Messi, câştigător a 6 Balone de Aur, care a împlinit recent 34 de ani, a câştigat recen Copa America cu Argentina şi a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului. 

Afla mai multe despre: meesi -barcelona-la liga 

viewscnt
Articole similare