Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Lovitură grea pentru Gigi Becali: FCSB l-a pierdut! În următoarele ore semnează cu AS Roma

BREAKING NEWS | Lovitură grea pentru Gigi Becali: FCSB l-a pierdut! În următoarele ore semnează cu AS Romagalerie foto

FCSB

Comentarii

Fost scouter la FCSB, portughezul Mario Jorge Branco va semna cu AS Roma, unde va ocupa funcţia de director sportiv.

Poate că puţină lume îşi aduce aminte de Mario Branco şi experienţa sa la formaţia patronată de Gigi Becali. Portughezul este acum la un pas să devină directorul sportiv al unuia dintre cluburile mari şi puternice din Europa!

Lovitură grea pentru Gigi Becali şi FCSB! Fostul director de scouting al clubului merge la AS Roma

În martie 2008, Gigi Becali a decis să schimbe puţin lucrurile în club, iar Adrian Ilie a primit puteri aproape depline în rolul de manager general. Gigi Becali îl pierduse la acea vreme pe Mihai Stoica, care şi-a văzut liniştit de carieră şi a ajutat Unirea Urziceni să câştige un titlu miraculos în fotbalul românesc.

La echipa lui Becali, Ilie i-a preluat rolul, iar alături de fostul mare internaţional român a lucrat pentru destul timp şi Mario Jorge Branco, un portughez recomandat chiar de Ilie lui Gigi Becali. Acuzat de Gheorghe Hagi că a ajutat-o pe echipa din Ghencea să-i transfere pe Pepe Moreno, Dayro Moreno sau Andres Mendoza, Branco a fost apărat la acea vreme de Adrian Ilie care a subliniat că portughezul nu este un simplu impresar, ci angajat al clubului patronat de Gigi Becali. "Mario Branco nu este agent de jucători. Mario este angajat al clubului Steaua (n.r FCSB) şi este plătit de noi pentru a ne aduce informaţii legate de jucătorii pe care vrem să-i aducem în Ghencea" explica la acea vreme, Adrian Ilie, în Gazeta Sporturilor.

Rolul de Şef al departamentului de Scouting a dispărut odată cu Adrian Ilie din organigrama clubului. Imediat după ce a plecat de la formaţia lui Gigi Becali, patronul FCSB-ului l-a demis pe Mario Branco, iar Adrian Ilie i-a atras atunci atenţia: "Este o mare greşeală, un mare minus! Mario Branco putea ajuta foarte mult clubul, dar cred că planurile domnului Gigi Becali s-au schimbat. Mario observa jucători din Brazilia şi din alte colţuri ale lumii, iar când venea în ţară urmărea meciurilor echipelor de juniori. Domnul Becali nu va mai avea o bază importantă de jucători de care ar avea mare nevoie. Demiterea lui Mario Branco este un mare minus pentru acest club, atât de mare" mărturisea Ilie.

Doar că Adrian Ilie nu ştia exact ce planuri are la acea vreme Gigi Becali, cel care în decurs de câţiva ani a ajuns să facă singur transferuri "după ureche" la FCSB. De multe ori, Becali nu a mai ascultat nici măcar de experienţa şi priceperea indiscutabilă a lui Mihai Stoica, detaliu care s-a transformat într-un uriaş dezavantaj, FCSB investind în continuare sume importante de bani în transferurile de jucători sau în salariile acestora, fără să mai poată recupera investiţiile prost făcute.

Mario Jorge Branco şi-a văzut însă liniştit de cariera sa. Şi-a continuat activitatea ca director sportiv la alte cluburi, printre care şi Astra Giurgiu pentru aproape un an de zile. A trecut pe la Leixoes şi Estoril în Portugalia, apoi pe la Hajduk Split pentru doi ani şi a impresionat în următorii doi ani la PAOK Salonic. De remarcat că în perioada Estoril, între 2012 şi 2016, Mario Branco a impresionat pentru că a ajutat formaţia pregătită de Marco Silva să bifeze două calificări în cupele europene, o performanţă uriaşă pentru acest club.

De asemenea, Branco a beneficiat din plin de pe urma experienţei de la PAOK Salonic unde a colaborat cu Răzvan Lucescu, experienţă care îl apropie acum de o mutare incredibilă. Tuttomercatoweb, site citat de reputatul cotidian portughez A BOLA anunţă că Mario Branco va deveni în următoarele ore noul director sportiv de la AS Roma, acolo unde este dorit de Paolo Fonseca.

Afla mai multe despre: mario brancogigi becaliadrian ilieas roma 

viewscnt
Articole similare