Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Meciul Farul Constanţa - FCSB a fost amânat. Când urmează să se joace partida

BREAKING NEWS | Meciul Farul Constanţa - FCSB a fost amânat. Când urmează să se joace partida

FCSB

Comentarii

Liga Profesionistă de Fotbal a transmis că meciul din Liga 1, dintre Farul Constanţa şi FCSB, programat duminică, de la 20:30, a fost amânat. Partida urmează să se dispute pe 4 noiembrie.

Meciul Farul Constanţa - FCSB a fost amânat

FCSB nu a putut alinia 13 jucători pe foaia de joc pentru partida cu Farul Constanţa şi a făcut cerere ca partida cu Farul lui Gică Hagi să fie amânată. LPF a făcut anunţul oficial şi a transmis că echipa de la malul mării poate primi dovezi în privinţa problemelor de la echipa adversă. 

La ultimul meci din Liga 1, dintre FCSB şi CS Mioveni, scor 3-0, echipa antrenată de Edward Iordănescu a avut 13 jucători în echipă, iar în zilele următoare l-a pierdut pe Andrei Miron. 

Meciul amânat ar urma să se dispute pe 4 noiembrie. Totuşi, în cazul în care Farul nu va putea disputa partida, FCSB ar pierde la "masa verde", întrucât a cerut amânarea. 

Comunicatul LPF privind amânarea meciului Farul - FCSB

"În urma verificării situaţiei şi a documentelor transmise de clubul Fotbal Club FCSB S.A în raport de dispoziţiile regulamentare aplicabile în cazul infectării participanţilor cu virusul Sars-Cov2, Liga Profesionistă de Fotbal a decis reprogramarea partidei FC Farul Constanţa - FC FCSB S.A. din etapa a XIII-a, în conformitate cu prevederile art. 12.1 din ROAF şi alin. 3 şi 4 din Principiile de desfăşurare a competiţiilor adoptate de FRF prin Hotărârea Comitetului de Urgenţă din 27.07.2021.

Conducerea LPF împreună cu reprezentanţii FCSB au încercat în cursul ultimelor două zile sa găsească soluţii pentru ca jocul să se dispute la data stabilită. Din păcate, având în vedere răspândirea rapidă şi necontrolată a virusului în cadrul clubului, FCSB nu a reuşit, în ciuda eforturilor făcute, să identifice resursele umane necesare pentru completarea lotului în vederea atingerii numărului minim de 13 jucători prevăzut în Principiile de desfăşurare a competiţiilor adoptate de FRF.

Aceste norme regulamentare nu condiţionează imposibilitatea alinerii unui număr de minim 13 jucători, de cauze strict legate de Covid 19. În acest sens, în determinarea numărului minim de jucători disponibili, trebuie avuţi în vedere, atât jucătorii depistaţi cu Covid-19, cât şi jucătorii aflaţi în alte situaţii care determină imposibilitatea obiectivă a participării lor la jocuri (spre exemplu, dar fără a se limita la: jucători accidentaţi, aflaţi în stare de suspendare, etc)", a anunţat LPF.

Lista fotbaliştilor indisponibili de la FCSB pentru meciul cu Farul

"Din studierea şi verificarea documentelor puse la dispoziţie de FCSB a rezultat următoarea situaţie de fapt:

FCSB are un număr de 22 jucători înscrişi în lista A şi 6 jucători înscrişi în lista B. 

FCSB are 8 jucători infectaţi cu Covid 19, din care 6 jucători din lista A şi 2 jucători din lista B.

Menţionăm că s-a făcut dovada testării pozitive cu Covid 19 prin buletine de testare, realizate cu respectarea calendarului de testare.

FCSB are 8 jucători (din cei care nu sunt infectaţi cu Covid 19) indisponibili din motive medicale, toate legate de accidentări survenite în urma practicării jocului de fotbal. Dovada accidentărilor şi a duratelor individuale de recuperare/indisponibilitate s-a făcut prin documente medicale de specialitate.

Din datele de mai sus, rezultă ca în momentul de faţă clubul FCSB  dispune doar de 12 jucători, din care 8 din lista A şi 4 din lista B (Constantin Valentin Budescu, Andrei Daniel Vlad, Darius Dumitru Olaru, Denis Graţian Harut, Paulo Vinicius DE SOUZA NASCIMENTO, Risto RADUNOVIC, Ioan Andrei Vasile DUMITER, Claudiu Andrei KEŞERU – lista A şi Stefan TARNOVANU, Ianis Ilie STOICA, Ovidiu PERIANU, Alexandru Marian MUSI – lista B).

În vederea unei informări corecte şi complete a instituţiilor de mass-media, ataşăm prezentului comunicat opinia juridică emisă de expertul juridic al LPF, care a stat la baza deciziei de amanare.

În situaţia în care clubul FC Farul Constanţa este nemulţumită de decizia de reprogramare a jocului şi se va adresa comisiilor cu atribuţii jurisdicţionale, urmează să punem la dispoziţia acestora întreaga documentaţie care a dus la adoptarea acestei decizii.

Aceasta este singura informare legată de decizia de reprogramare a partidei dintre FC FCSB şi FC Farul Constanţa, reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal urmând să nu mai facă alte comentarii în media legate de aceasta situaţie", se mai arată în comunicatul Ligii Profesioniste de Fotbal. 

Afla mai multe despre: farul constantafcsbfarul constanta fcsb amanat 

viewscnt
Articole similare