Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Meciul România - Norvegia a fost anulat de UEFA! UPDATE | Noi detalii venite de la forul european

BREAKING NEWS | Meciul România - Norvegia a fost anulat de UEFA! UPDATE | Noi detalii venite de la forul european

Echipa națională

Comentarii

UEFA a anulat meciul România - Norvegia, din Liga Naţiunilor, după ce autorităţile sanitare din Norvegia nu au dat voie naţionalei lui Haaland & Co. să facă deplasarea la Bucureşti pentru că încalcă protocolul de COVID-19.

UPDATE 23:51 - FRF a postat un nou mesaj, după ce a primit o nouă comunicare de la UEFA. Astfel, dacă partida nu poate fi reprogramată, federaţia care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body. Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorţi (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administraţia UEFA

UEFA a revenit cu o comunicare oficială mai detaliată privind situaţia partidei România-Norvegia, care a fost anulată, şi consecinţele ulterioare.

Astfel, forul continental informează că speţa va ajunge la UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body pentru o decizie ce va fi luată “potrivit regulilor speciale aplicabile partidelor din competiţiile UEFA la nivel de echipe naţionale, aşa cum au fost acestea aprobate de Comitetul Executiv UEFA din 29 august 2020”.



Mai departe, documentul pe care comunicarea UEFA îl inserează, cel aprobat de CEX UEFA şi la care se face referire mai sus, conţine 4 principii dintre care unul (principiul 3) face referire la situaţia noastră:

“3) Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federaţia care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body. Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorţi (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administraţia UEFA”, se arată în mesajul UEFA.


Vestea a fost anunţă de cotidianul norvegian VG, care a primit un mail de la UEFA. FRF a confirmat, la scurt timp, informaţia.

"UEFA ne-a informat că “în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei şi după întâlnirea din această seară cu autorităţile guvernamentale, Federaţia din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Naţiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa”.", se arată într-un mesaj de pe site-ul oficial al FRF.

Consecinţele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină UEFA.

Ministrul norvegian al Sănătăţii: "Meciul ar fi ilegal în Norvegia!"

Bent Hoie, Ministrul Sănătăţii din Norvegia, a vorbit despre problemele pe care le au nordicii cu protocolul COVID-19, după ce căpitanul Omar Elabdellaoui a fost depistat pozitiv cu Coronavirus. Hoie a spus că, dacă s-ar fi jucat în Norvegia, meciul ar fi fost ilegal. "Meciul care ar trebui să se joace în România ar fi ilegal în Norvegia. Călătoria în România ar fi într-o zonă gri, din punct de vedere legal.

Sâmbătă dimineaţă a venit mesajul că echipei naţionale nu i se va permite să părăsească ţara pentru a juca împotriva României şi Austriei în Liga Naţiunilor. Motivul este testul corona pozitiv al căpitanului echipei naţionale Omar Elabdellaoui, conform căruia restul echipei se află în carantină şi, prin urmare, trebuie să respecte normele norvegiene de carantină", a spus Bent Hoie, Ministrul Sănătăţii din Norvegia, potrivit TV2.

Afla mai multe despre: echipa nationalanorvegiaamanareromania norvegia 

viewscnt
Articole similare