Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Mikel Arteta, noul antrenor al lui Arsenal! Presa din Anglia anunţă, la unison, înţelegerea celor două părţi. Când urmează să fie făcut anunţul oficial

BREAKING NEWS | Mikel Arteta, noul antrenor al lui Arsenal! Presa din Anglia anunţă, la unison, înţelegerea celor două părţi. Când urmează să fie făcut anunţul oficial

Arsenal

Comentarii

Mikel Arteta (37 de ani) e pe punctul de a o prelua pe Arsenal, după ce Unai Emery a fost dat afară, iar Arsene Wenger (70 de ani), omul care a condus clubul londonez timp de 22 de ani, îl avertizează pe fostul său elev că nu îi va fi uşor şi că va avea nevoie de ajutor. Marcelino, Mauricio, Arteta, Pochettino sau Carlos Ancelotti au fost numele vehiculate pentru înlocuirea lui Emery, dar Arteta a rămas în pole-position.

UPDATE 16:53 Presa din Anglia anunţă, la unison, că Mikel Arteta a plecat de la Manchester City şi va fi noul antrenor al lui Arsenal. Josh Kroenke, omul cu banii de la "tunari", s-a înţeles cu bascul care a fost secundul lui Guardiola în ultimii trei ani. E de aşteptat ca anunţul oficial să fie făcut mâine după-amiază.


Lipsa de experienţă a lui Mikel Arteta l-a făcut pe Wenger să-i transmită un avertisment acestuia, înainte ca numirea bascului la Arsenal să devină oficială. Legendarul manager francez spune că Arteta va avea nevoie de un staff foarte bun pentru a face faţă pretenţiilor "tunarilor".  În prezent, Mikel Arteta e secundul lui Pep Guardiola la Manchester City.

"Sunt un suporter al lui Arsenal. În momentul acesta, sprijin antrenorul care conduce, pe Ljunberg, când Arteta va fi numit oficial, îl voi sprijini şi pe el. E inteligent (n.r. Arteta), are pasiune, cunoştinţe, dar şi Ljunberg are aceste calităţi. Cred că Arteta are un viitor frumos în antrenorat, a învăţat, cu siguranţă, destule. Va trebui să facă faţă lipsei de experienţă şi va avea nevoie de un staff foarte bun", a spus Arsene Wenger.

Din 2016, Mikel Arteta a fost cooptat în staff-ul lui Pep Guardiola ca antrenor secund.

Wenger: "Am lăsat clubul într-o poziţie puternică!"

"Domnia" lui Wenger la Arsenal a durat 22 de ani şi s-a sfârşit în mai 2018. De atunci, Unai Emery a condus clubul de pe Emirates. "Când am plecat, clubul într-o poziţie puterniă din punct de vedere financiar. S-au cumpăraţi mulţi jucători de atunci, dar nu toţi s-au descurcat bine. Nu cred că e problemă de timp. Schimbarea poate fi făcută repede şi bine, dar trebuie luate deciziile corecte", a mai spus Wenger.

De la 1 octombrie 1996, Wenger a câştigat de trei ori titlul în Premier League şi de şapte ori Cupa Angliei, reuşind eventul în 1998 şi 2002. Cu tehnicianul francez pe bancă, Arsenal a disputat 823 de meicuri, a câştigat 473, a pierdut 151 şi a marcat 1.549 de goluri.

Afla mai multe despre: arsene wengermikel artetaarsenalantrenor 

viewscnt
Articole similare