Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Străinul din Liga 1 care visează la naţionala României: "Vreau să câştig pentru această ţară minunată"

Străinul din Liga 1 care visează la naţionala României: "Vreau să câştig pentru această ţară minunată"

Echipa națională

Comentarii

Fotbalistul lui CFR Cluj, Mario Camora (33 de ani) speră că va deveni cetăţean român până la finalul lunii februarie, aspect care i-ar putea permite să joace pentru naţionala României. Portughezul a recunoscut că aşteaptă un semn pentru a debuta sub tricolor.

Mario Camora, despre convocarea la naţionala României

Căpitanul lui CFR Cluj este unul dintre cei mai apreciaţi şi longevivi străini din Liga 1. Camora a ajuns în România în urmă cu aproape nouă ani, timp în care a cucerit trei titluri de campion, o Cupă a României şi o Supercupă, toate cu CFR Cluj. 

Acum, fundaşul stânga speră că va deveni român în februarie, după ce a demarat procedurile de obţinere a cetăţeniei. Astfel, Camora ar putea fi selecţionet pentru meciul cu Islanda: "Sperăm să rezolvăm până la finalul lunii februarie. Am spus tot timpul că sunt dispus să ajut (n.r. - naţionala), dacă e nevoie de mine. Şi, dacă ei cred că pot să fiu un plus şi să ajut echipa naţională, cu siguranţă mă duc cu mare plăcere şi cu muncă, să câştig pentru această ţară minunată, care mi-a dat tot ce am eu în viaţă, pentru mine şi pentru familia mea. Aşa că nu am cum să refuz această oportunitate. Dar nu depinde de mine, depinde de ei, dacă mă vor sau nu. Dar normal că m-aş bucura şi o să dau tot pentru România", a declarat portughezul pentru Telekom Sport.  

  • Nicuşor Bancu şi Alin Toşca sunt fundaşii stânga selecţionaţi la ultima acţiune a naţionalei României. 

Mario Camora, îndrăgostit de Cluj şi România

România a devenit a doua casă pentru Mario Camora, care a recunoscut că aventura sa a fost peste aşteptări: "Nu că dacă îmi spunea cineva... Eu am crezut, sincer, când am venit în România, în 2011, că o să stau doi-trei ani şi să plec în altă parte. Dar adevărul e că m-am simţit aşa de bine şi.... Familia mă ajutăm, ei îmi dau linişte acasă, ei mă iubesc, ştiu când sunt mai jos şi mă ridică. Cu siguranţă nu voi pleca din România. Şi când voi termina fotbalul, voi rămâne la Cluj. Vreau să le mulţumesc. Acum cred că e prima oportunitate să le mulţumesc pentru toată susţinerea pe care am avut-o. 

Şi anul trecut a fost un sezon foarte bun şi anul acesta cred că din nou fac un sezon foarte bun. Şi după atâţia ani, la 33 de ani, să mă simt aşa de bine fizic, pregătit să joc din trei în trei zile... E şi datorită ajutorului lor, pentru că îmi dau linişte acasă", a mai spus fotbalistul lui CFR Cluj pentru Telekom Sport. 

Meciurile din semifinalele play-off-ului pentru EURO 2020 se vor disputa pe 26 martie, atunci când România se va deplasa în Islanda. Finala, care se va disputa în Ungaria sau Bulgaria, va avea loc pe 31 martie. Turneul final al Campionatului European este programat în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020.

Afla mai multe despre: mario camoracfr clujnaturalizare mario camoramirel radoiislanda romaniamario camora romanmario camora cetatean roman 

viewscnt
Articole similare