Experiențe împreună.
You are here:

BREAKING NEWS | Prima reacţie a EHF, în cazul dopajului de la Corona Braşov: "Jucătoarele sunt suspendate. Echipa, exclusă din competiţiile europene"

BREAKING NEWS | Prima reacţie a EHF, în cazul dopajului de la Corona Braşov: "Jucătoarele sunt suspendate. Echipa, exclusă din competiţiile europene"

Handbal

Comentarii

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a deschis procedurile legale împotriva clubului CSM Corona Braşov, în cazul încălcării regulilor privind dopajul.

Forul a făcut anunţul pe pagina oficială, acolo unde se menţionază că Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) din România desfăşoară, deja, o anchetă privind cele întâmplate. În plus, se reaminteşte faptul că toate jucătoarele de la Corona Braşov au fost suspendate provizoriu din activitate.

Astăzi, FRH a ridicat suspendările provizorii pentru două jucătoare, Alicia Gogârlă şi Andreea Chiricuţă.

Iată anunţul oficial al EHF:

"Se presupune că jucătoarele au apelat la o terapie cu laser intravenos, interzisă de secţiunea M.13, din Codul Antidoping la nivel mondial. Adică, s-ar fi apelat la o formă de manipulare intravasculară a sângelului sau a componentelor sanguine de către alte elemente. În conformitate cu articolul 14.1 din Regulamentul EHF Antidoping, s-a decis recunoaşterea şi punerea în aplicare a deciziilor furnizate de ANAD, în cadrul competiţiilor sale. Prin urmare, jucătoarele sunt suspendate provizoriu de la participarea în competiţiile europene de handbal, cluburi sau echipe naţionale.

În plus, în conformitate cu articolul 10.2 din Regulamentul EHF Antidoping, în cazul în care se constată că mai mult de doi membri au comis o încălcare a regulii antidoping în timpul unei competiţii din cadrul EHF, clubul va fi sancţionat corespunzător. Din acest motiv, s-au iniţiat procedurile legale împotriva clubului Corona Braşov.

În spiritul protejării integrităţii  sportului şi pentru a asigura o continuare corectă a competiţiei, preşedintele Curţii de Handbal a notificat Corona Braşov, miercuri, de suspendarea provizorie a clubului din toate competiţiile europene organizate de EHF. Clubul poate face contestaţie în termen de şapte zile.

Întrucât CSM Corona Braşov s-a calificat în turul următor al Cupei EHF, formul va informa în timp util deciziile stabilite, în zilele următoare".

viewscnt
Articole similare
Unde se află atleta din Belarus forțată să se întoarcă la Minsk de la Jocurile...